BÖLGE PLAN HAZIRLIK SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), 2024-2028 dönemini kapsayacak Bölge Planı hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma A...

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), 2024-2028 dönemini kapsayacak Bölge Planı hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), 2024-2028 dönemini kapsayacak Bölge Planı hazırlık sürecine devam ediyor. Hazırlıklar kapsamında FKA konferans salonunda düzenlenen toplantıya, FKA Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürü Ali Tüfekci ve uzman personel katılım sağladı.

Toplantıda konuşan FKA Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, ajansın Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde yaptığı çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yoğunlu, bölge planını hazırlanırken sonuç odaklı projelerde TÜİK’in verilerinin önemli bir yer tuttuğunun altını çizerek, “Bölge planı hazırlık çalışmalarımızda TÜİK verilerinden yararlanacağız. Bu günde bu işbirliği kapsamında bir araya geldik. Bölge müdürümüze hem ziyaretleri hem de işbirlikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TÜİK Malatya Bölge Müdürü Ali Tüfekci ise Fırat Kalkınma Ajansı Bölge Planı hazırlığında yürütülecek olan analiz ve araştırma çalışmaları için tematik alanlarda resmi istatistiki verilere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Tüfekci, bu kapsamda, bölge planı hazırlık sürecinde ihtiyaç duyulacak resmi istatistiki veriler ile ilgili bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldikleri kaydetti.

Toplantıda, bölge planının hazırlanması aşamasında, TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından Resmi İstatistik Programında yer alan FKA’nın talep ettiği veri ve göstergelerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasındaki iş süreçleri ve TÜİK tarafından karşılanabilecek göstergelerin çeşitliliği, konusu ve kapsamları ele alındı.

28 Tem 2022 - 11:09 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.