Bölgedeki hastalar farklı şehirlere gitmeyecek

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin Radyasyon Onkoloji Ünitesi, deneyimli ekip ve son teknoloji cihazlarla hizmete başladı.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde hizmete giren Radyasyon Onkoloji Ünitesi, sadece Elazığ ve ilçelerine değil, tüm bölgeye hizmet verebilecek.

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. İpek Pınar Aral’ın sorumluluğunda hizmete başlayan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği yeni jenerasyon ışın tedavisi sunan ve Türkiye’de sadece 15 adet olan Elektra Versa HD cihazı kullanacak. Tümör üzerinde isabetli ışınlamayla yüksek doğrulukta tedaviye imkân veren bu cihaz, tedavi süresini kısaltırken başarı oranını yükseltiyor. Tedavide hastaya verilen dozların en doğru biçimde hesaplanmasıyla, sağlam organların zarar görmesi de minimize ediliyor.

Cihazın "solunum ayarlı" radyoterapi özelliği, özellikle meme kanseri tedavisinde önemli bir avantaj sağlıyor. Meme kanseri tedavisinde akciğer ve kalbin daha iyi korunması ve radyasyona bağlı 15-20 yıl sonra ortaya çıkabilecek yan etkilerin önlenmesi mümkün oluyor.

HASTALAR FARKLI ŞEHİRLERE GİTMEYECEK

Kanser hastalığının tedavisinde kullanılan modern teknolojilerin, hasta konforunu ve tedavi başarısını gün geçtikçe arttırdığını ifade eden Uzman Dr. İpek Pınar Aral, “Kliniğimizde bulunan yataklı servisimiz ile hastalarımıza daha kaliteli ve etkili bir hizmet sunmaktayız. Artık bölgemizde bulunan kanser hastalarımız başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacaklar. Daha hızlı tedavi edebilme avantajı sunan radyoterapi cihazımız ile hastalarımızın konforunu ön planda tutarak tedavi etmekteyiz” dedi.

Dr. Aral, radyasyon onkolojisi olarak klinikte, Radyasyon Onkoloğu, Medikal Fizik Uzmanı, Radyoterapi Teknikeri ve Radyoterapi Hemşiresinden oluşan deneyimli bir ekibin görev aldığını bildirdi.

Dr. Aral, kliniklerinde hiçbir fark ücreti almadan hasta mahremiyeti kurallarına uyarak, hastaların tetkik ve teşhis amacıyla klinik dışına yönlendirmeden tüm teşhis ve tedavi hizmetinin sunulduğunu sözlerine ekledi. GÜNIŞIĞI

24 Eki 2018 - 15:38 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.