Bu proje Elazığ’a vizyon katacak

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Emre Arolat Mimarlık’ın yürütücülüğünde ve Elazığ Belediyesi ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirilen Malatya Yolunda yapılacak olan Umut - Elazığ Projesi’nin tanıtımı İstanbul’da gerçekleştirildi. Projeden elde edilen gelir şehrin kentsel dönüşümünde kullanılacak.

Bu proje Elazığ’a vizyon katacak
Bu proje Elazığ’a vizyon katacak
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Kaçınılmaz gerçeği deprem, 24 Ocak 2020 akşamı, Elazığ’ı vurdu. Elazığ, merkez üssü Sivrice İlçesi olan, 6.8 büyüklüğünde depremle sarılmış, depremin ardından ise göz ardı edilen mimari ve sağlam olmayan binaların getirdiği acı bir kez daha yaşanmıştı. Aynı acıların tekrar yaşanmaması için bir araya gelen Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Yeditepe Üniversitesi, Emre Arolat Mimarlık, Türkiye’ye örnek olacak “Umut – Elazığ” isimli sosyal sorumluluk projesini başlattı. Elazığ için 600 bin metrekarelik bir alanı kapsayan, doğaya ve çevreye duyarlı, kendi kendine yetebilen, sürdürülebilir ve alternatif mimari tasarım çözümlerinin yer aldığı Umut Elazığ projesinin tanıtımı İstanbul’da gerçekleştirildi. Proje tanıtım toplantısına Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Yeditepe Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan ve projede yer alanlar katıldı. Yeditepe Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, emeği geçenlere teşekkür ederek, Harput’un mimarisini yansıtan bir projenin olduğunu söyledi.

“Bütün Gücümle Arkanızdayım”

Tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Yeditepe Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan,“Bu proje ile ilgili konu bana iletildiğinde bütün gücümle arkanızdayım dedim süper bir çalışma oldu. Hem Arolat adına hem de bizim mimarlık fakültesi dekanı Ece kızım ve öğrencilerimiz bu projeye gönülden samimi bir inançla katıldılar. Dün son şeklini gördüm, bazı sorular da sordum. Her şey güzel düşünülmüş. Kültürü de içine alan bir mimari proje ortaya çıkmış” dedi

“Elazığ’ı Geleceğe Hazırlıyoruz”

Elazığ’ı geleceğe hazırladıklarını dile getiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise proje ilgili yaptığı değerlendirmede Elazığ için çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Şerifoğulları, “Güçlü bir şehir inşa etme hedefiyle Elazığ’ımızı geleceğe hazırlarken alt yapıdan üst yapıya kültürden, sanata her alanda şehrimizin gelişim ve geleceğine katkı sunmaya devam ediyoruz. Yaşadığımız 24 ocak depremi pandemi sürecinin tüm olumsuzluklarına rağmen, şehrimizin ihyasına nice medeniyetlerin vücut bulduğu kadim şehrimizi Elazığ’ı yep yeni meydanlar, yeni yaşam alanları, fuar ve kongre merkezi engelsiz yaşam merkezi gibi pek çok mega projemiz gibi elbette kentsel dönüşüm çalışmalarımızla geleceğe hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ Eski Yapı Stokunun Yenilenmesi Adına Güçlü Adımlar Atıldı “

Başkan Şerifoğulları, 24 Ocak 2020’de meydana gelen deprem sonrasında şehir genelinde yapı stoklarının yenilenmesi adına güçlü adımlar atıldığına dikkat çekti. Şerifoğulları, “ “24 Ocak 2020 yılı yaşadığımı 6.8 şiddetindeki deprem ülkemizin ve şehrimizin bir gerçeği olan deprem felaketine karşın daha duyarlı ve bilinçli olma gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. Geleceğimiz adına atılacak en büyük adım depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı depreme dayanıklı hale getirmektir. Devletimizin desteği ile şehrimizin eski yapı stokunun yenilenmesi adına güçlü adımlar atıldı. Can ve mal güvenliği esasta olan planlama doğrultusunda şehrimizi yeniden yapılandırırken hedefimiz halkımızın güven içerisinde yaşayabileceği minimum riskin bulunduğu modern bir kent oluşturmaktır. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerini kararlığımızla sürdürdüğümüz Elazığ’ımızın vizyonuna değer kazandıracak olan bir proje Umut Elazığ ile şehrimize çevreye duyarlı modern yaşam alanı kazandırılmış olacak” dedi.

“Elde Edilecek Kaynak Dönüşüm İçin Kullanılacak”

Projeden elde edilecek kaynağın eski yapıların dönüşümünde kullanılacağını vurgulayan

Başkan Şerifoğulları, “Elazığ’ın büyük bir heyecanla ve merakla beklediği Umut Elazığ projesi

çevreye duyarlı modern kent, kendi kendine yetebilen ekolojik yaşam alanı olarak inanıyorum ki

Türkiye’de 81 şehrimiz için örnek teşkil edilecek. Projenin tamamlanmasıyla elde edilecek kaynak

eski yapı stoklarımızın dönüşümünde kullanılacak” ifadelerini kullandı

“Elazığ Valisi Olmaktan Gurur Duyuyorum”

Törende konuşan Elazığ Valisi Erkaya Yırık ise Elazığ’ın, yaşanabilir kentlerde ön sıralarda yer alan bir kent olduğunu ifade ederek, “Elazığ, Doğu Anadolu fay hattı üzerinde kurulmuş ve Türkiye’deki 19. sıralamadaki yaşanılabilir kentlerinden birisi. 591 bin nüfusuyla müteşebbis ruha sahip insanıyla ağzı dualı dürüst gakgoları ile gerçekten ülkemizde nadide köşelerden birisi. Ben bugün samimiyetle ifade ediyorum. Elazığ valisi olmaktan gurur duyuyorum. Zor zamanda vali olarak atandık. Deprem sonrasında pandemi de buna eklendi ve bu zorlukların neticesinde artık her köşesi elbette Türkiye’nin olduğu gibi memleketimizin insanların ikametgah edebileceği yaşayabileceği nefes alabileceği bir destinasyon oldu” dedi.

“Çok İddialı Olduğumuzu Söyleyebilirim”

Proje ile ilgili bilgiler veren EAA’nın Kurucu Ortağı Mimar Emre Arolat, proje konusunda çok iddialı olduklarını söyledi. EAA’nın Kurucu Ortağı Emre Arolat, “Bir mimarlık bürosu için Türkiye’de veya Türkiye dışında çalışan herhangi bir mimarlık bürosu için dahi bu sürede üretilen bu projenin çok üst düzeyde ve en azından niceliğinin olduğunu niteliği konusunda çok iddialı olduğumuzu söyleyebilirim. Umarım beğenirsiniz denildi, bizim için aslında önemli bir konu var biz mimarlar önce kendimiz beğenmek isteriz” ifadelerini kullandı.

19 Şub 2021 - 16:30 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Cem - Depremden korkan 3-5 kodamana şehirden 20 km. uzakta birkaç villa yapip bunu şehrin vizyonuymus sunmak nasıl bir zihniyettir,sonra engerek çetesi ile anılan bazı masonların ne işi var burada,akıl işi değil.Sehir merkezinde binlerce bina yıkık,harabe bunlar belediyeyi hiç irgalamiyormu?Bu harabelerde düzensiz otopark çöplüğü görüntüsü sizleri hiç ilgilendirmiyor mu?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 16:30
02

Alper Kadir - Yazık. Bari adına "sosyal sorumluluk projesi" demeyin. Haberde villa, müstakil evler diye bir terim hiç geçmiyor. Projeye modern kent denip duruyor. Önce gerçekten sosyal bir proje olabilecek makul ölçekte müstakil evlerden oluşan bir projeyi yapıp işlerliğini güzelliklerini vatandaşa göstermeliydiniz ki haberde tam olarak ne olduğu anlaşılmayan bir versiyon belki işe yarasın. Makul olun... "Çok iddialı olmayın".

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 16:30
01

HAYRETTİN İŞLEK - BU PROJEDE EMEĞİ GEÇEN HER KESE, KOLLARINI SIVIYAN SAYIN VALİMİZE, SAYIN BELEDİYE BAŞKANINA, SAYIN ESTO BAŞKANI ASİLHAN BEYE, AYRICA BÜYÜK FEDAKARLIKLA KATKI DESTEKTE BULUNAN YEDİ TEPE ÜNİVERSİTESİ KURUCUSU BEDRETTİN DALAN BEY VE MÜTEVELİ HEYETİNE TEŞEKKÜR VE ŞÜKRANLARIMIZI ARZ EDİYORUM. ELAZIĞIN GELECEĞİ İÇİN BU MİLLETİN HUZUR VE REFAHI İÇİN BU PROJE GERÇEKLEŞENE KADAR ŞU AN YÖNETİMDEKİLER OLMAYA BİLİR SAKIN HA KİMSE ENGEL OLMASIN. BU PROJE BELKİ DE DÜNYADA GÖRÜLMEMİŞ BİR PROJEDİR. KENDİ KENDİNİ YENİLEYEN BİR PROJEDİR. BU PROJEDE ELDE EDİLEN HASILATIN İL DE SAYIN VALİNİN BAŞKANLIĞINDA İLÇE KAYMAKAMLARI, İL, İLÇE VE BELDE BELEDİYE BAŞKANLARI, ESTO, BAŞKANI, OSBE, AFAT, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜD. İL BANK. İL ÜNİVERSİTESİ İLE SAYIN YEDİ TEPE ÜNİVERSİTESİNİN DE UNUTULMAMASINI ARZU VE TEMENİ EDİYORUM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 16:30