BÜROKRASİ YİNE DEVREDE!

HABER DİLARA MENGÜNOĞUL- Son günlerin en çok tartışılan konusu 2. Sanayi Sitesinin yapılması düşünülen yer ile alakalı yeni bir gelişme daha kaydedildi.

BÜROKRASİ YİNE DEVREDE!
BÜROKRASİ YİNE DEVREDE!
Haber albümü için resme tıklayın

Son günlerin en çok tartışılan konusu 2. Sanayi Sitesinin yapılması düşünülen yer ile alakalı yeni bir gelişme daha kaydedildi.

Geçtiğimiz aylarda Elazığ yeni sanayi sitesinin taşınması düşünülen yer ile alakalı mera alanı yönündeki tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. Taşınması gündemde olan yerlerden biri de Malatya Yolundaki Bağdere eski adıyla Ancuz köyü bölgesi. Ancak köy halkı sanayi sitesinin kendi bölgelerine taşınmaması için tepki göstererek eylemler yapmışlardı.

Bugün ise Sanayi Sitesinin yapılmasının düşünüldüğü alanın Ancuz köyüne ait 130 Hektarlık bir yer olduğu, öğrenildi. Konu ile ilgili köy halkının itirazlarını yerinde görmek için, Ankara'dan 3 mühendisin geleceğinin bilgisini alan Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca, olayı yakından takip etmek için Ancuz Köyüne gitti.

Koca, görmüş olduğu izlenimleri sosyal medya hesabından kamuoyunu "Tarih sizi yargılayacak, vazgeçin bu düşünceden diyerek" şunları paylaştı;

"MERALARIMIZI NASIL ÇOĞALTALIM"

Devletin halka seslenerek mera alanlarımızı koruyup çoğaltalım dediğini kamuoyuna hatırlatan Koca; "Devletimiz verimli topraklarımıza, meralarımıza sanayi sitesi yapalım amacıyla mı korumak istediğinin vurgusunu yaptı.

"BÜROKRATLARIN AKSİ BİR RAPOR TUTACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Genel Yayın Yönetmenimiz Koca; Elazığ'a itirazları yerinde görmek için 3. kez Bakanlıktan Mühendislerin geleceğini söyleyerek; Ankara'dan gelecek olan mühendislerin fikirlerini merak ediyorum, Milliyetçi duygusu olan, vatanını, devletini, topraklarını, düşünen aklıselim bürokratların aksi bir rapor tutacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

"TARİH SİZİ YARGILAYACAK"

Mera alanı için Vali yardımcısının Başkanlığında komisyonların toplandığını, aktaran Koca, "Komisyonların toplandığı raporlar birkaç kez değişti, Tarım İl Müdürlüğünden duyduğum kadarıyla, tutulan raporlara şerh konuldu, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı şöyle bir açıklama yapmıştı; Topraklarımıza el konulsa bile sahip çıkacağız, burayı gerekirse yargıya taşıyacağız demişlerdi. Bence yargıyı kimsenin meşgul ekmesine gerek yok. Birilerinin bu fantazilerinden vazgeçmeleri yeterli. Yarın tarih de, Gelecek nesillerde sizi yargılayacaktır, tıpkı bizim sizleri yadırgadığımız gibi" dedi.

"YAZIK ETMEYİN"

Son olarak yerinde görüntülemiş olduğu meralar ile ilgili düşüncelerini söyleyen Koca; "Bir kez daha söylüyorum, şu meralara, köylülere yazık etmeyin, Birilerinin fantazisi, dedikleri olacak diye, bu topraklara köylülere, tarım arazilerine, lütfen yazık etmeyin." Dedi.

04 Ara 2022 - 16:45 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Dilara Mengünoğul


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.