Bütçe Dostu Tatlı Lezzet

Haber: Faik Akgün - Ramazan Ayı ile birlikte Elazığ’da yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kadayıf hem lezzeti hem de fiyatıyla vatandaşların vazgeçilmezi oldu

Bütçe Dostu Tatlı Lezzet
Bütçe Dostu Tatlı Lezzet
Haber albümü için resme tıklayın

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıfa Elazığ’da yoğun bir ilgi var. Elazığ’da iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıfın tezgahlar üzerindeki görüntüsü adeta yeni yağmış bir karı andırıyor. Elazığ’da kadayıf denilince akla ilk gelen nokta olan Kapalı Çarşı’da ki kadayıfçı dükkanları Ramazan Ayı ile birlikte vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını ifade ettiler.

Kilosu 17 Liradan Satılıyor

Fiyatıyla da vatandaşları etkileyen kadayıf Kapalı Çarşı’da kilosu 17 liradan satılıyor. Bir kilo kadayıfın dört kişilik bir aile için yeterli olacağını ifade eden kadayıf ustaları en lezzetli tatlı olarak nitelendirdikleri kadayıfın aynı zamanda en ucuz tatlı sıfatını da taşıdığını belirttiler. Kadayıf ustaları en yoğun sezonlarını yaşadıklarını vurgulayarak iyi bir kadayıf tatlısı tüketmek isteyen vatandaşları hazır ürün almak yerine günlük olarak ürettikleri kadayıflarından almak üzere Kapalı Çarşı’da ki işletmelerine davet ettiler.

Lezzetli Bir Kadayıf İçin Şerbeti Dinlendirin

Yaklaşık 80 yıllık bir geleneği ve ustalığı günümüze kadar ulaştıran Kapalı Çarşı’da ki kadayıf ustaları lezzetli bir kadayıf için tüyolarda da verdiler. Ustalar işin sırının şerbette yattığını ifade ederek hazırlanan şerbetin 10 dakikalık dinlenme süresinin iyi kadayıf için olmazsa olmaz olduğunu vurguladılar. Kadayıfın nasıl yapıldığını da açıklayan ustalar, “ Kadayıfın pişeceği tepsi öncelikle yağlanmalıdır. Yağlanan tepsiye kişi sayısı hesap edilerek çiğ kadayıf serilir. İkinci kat serim işlemine geçilmeden önce isteğe göre ceviz, fıstık ya da peynir ilk kat kadayıfın üzerine yayılır. Ardından da ikinci kat çiğ kadayıf serilerek kadayıf pişmeye hazır hale gelir. Fırına giren kadayıf yaklaşık yarım saat sonra pişer. Bu esnada şerbet hazırlanır. Bir kilo kadayıf için isteğe bağlı olarak bir ile bir buçuk kilo arasında şeker kullanılabilir. Şeker geniş bir tencere içinde su ile 20 dakika kaynatılır. Kaynatılan şerbet 10 dakika dinlendirildikten sonra kadayıfa verilir. Bu son işlem sonrasında kadayıf hazır hale gelir” dediler.

19 Nis 2021 - 15:48 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.