Büyükbaş Müşavir oldu

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliğine atandı.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliğine atandı.

Elazığ'da görev yaptığı süre içerisinde bir çok başarılı hizmete imza atan Büyükbaş, Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde Ankara`ya atandı. Büyükbaş'ın Milli Eğitim Bakanlığı'na müşavir olarak atandığı öğrenildi.

Nihat Büyükbaş Kimdir

1960 yılında Elazığ’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Elazığ'da tamamladı. Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Yüksek Okulunu, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi "Eğitim Yöneticiliği ve Deneticiliği" bölümünü bitirdi. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü "Eğitim Programları ve Öğretim" alanında Özel Dershanelerin Türk Eğitim Sisteminde ki Yeri ve Denetimi konulu tezi ile Yüksek Lisansını tamamladı. Yurdun çeşitli bölgelerinde ilkokul, ortaokul ve lisede öğretmenlik yaptı, Bir dönemde Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nde "Eğitim Yönetimi" derslerine öğretim görevlisi olarak girdi, Mardin ve Elazığ'da Eğitim Müfettişi olarak çalıştı. Toplam Kalite Yönetimi il formatörlüğü yaptı. Yönetim teknikleri konulu çeşitli hizmet içi eğitim faaliyetlerine katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okul kurum yöneticilerine, çeşitli kamu kuruluşlarının personeline "Meslek Ahlakı, Toplam Kalite Yönetimi Felsefesi, Eğitim de Kalite, Herkese Eşit ve Kaliteli Eğitim” gibi konularda seminerler verdi.

Fırat Üniversitesi, çeşitli sivil toplum örgütleri gibi kurumlarca organize edilen, Eğitimde Kalite, Aktif Öğrenme, Öğretmenlerin Mesleki problemleri konulu panel ve konferanslara konuşmacı olarak katıldı. Milli Eğitim Şuralarının il ve bölge ve genel kurullarında aktif görev aldı. Fırat Üniversitesi ve Elazığ Valiliğinin organize ettiği "2000'li yıllara Elazığ Projesinde" aktif olarak çalıştı. Ulusal ve yerel düzeyde yayın yapan çeşitli dergi ve gazetelerde "eğitim" ve "eğitim yönetimi","öğrenmeyi öğrenme", özel dershanelerin Türk Eğitim Sisteminde ki yeri","eğitim denetimi" konulu makaleleri yayımlandı. Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi konulu bir kitabı yayımlandı. Belçika, Almanya, Hollanda, İskoçya, Romanya, İtalya, Portekiz ve Azerbaycan’da, mesleki eğitim, zorunlu eğitim, yetişkin eğitimi, eğitimde kalite konularında inceleme ve araştırma çalışmalarına katıldı. Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Eğitim Müfettişleri Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken 21.07.2003 tarihinde Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. 2003-2011 tarihleri arasında Elazığ İl milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Büyükbaş, 2011 genel seçimlerde Ak Partiden milletvekili aday adayı oldu. Listede yer bulamayan Büyükbaş, tekrar Milli Eğitim Müdürlüğü görevine döndü. Büyükbaş, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

12 Oca 2012 - 12:42 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.