Cami dernekleri bir çatı altında toplandı

Elazığ genelinde bulunan Cami ve Kur’an kursu dernekleri sorunlarına yasal yollardan çözüm aramak, maddi ve manevi destek vermek maksadıyla bir çatı altında toplandı.

Elazığ genelinde bulunan Cami ve Kur’an kursu dernekleri sorunlarına yasal yollardan çözüm aramak, maddi ve manevi destek vermek maksadıyla bir çatı altında toplandı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Elazığ Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şimşek, Elazığ’daki camilerin yüzde 80’nin derneği olmasına rağmen bir üst kuruluşu olmadığını ifade etti. Şimşek, Camii ve Kur'an Kursu derneklerini devletin kademelerinde temsil etmek için Elazığ Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonunu kurduklarını söyledi.

Hedeflerinin 81 ilde teşkilatlanmak olduğunu belirten Şimşek, camilerin yapımı ve tamamlanması aşamasında hiçbir çıkar ve menfaat beklemediklerini vurguladı.

Yalnızca Allah rızası için hizmet veren camii ve dernek başkanları ile yönetici kardeşlerine yapılan haksızlıklar karsısında haklarını korumak istediklerini belirten Şimşek, hizmetleri süresi içerisinde kendilerine her konuda yardımcı ve destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Elazığ’da camiye ihtiyaç duyulan yerlerde dernekler kurulmasına ön ayak olup her türlü katkıyı sağlamayı hedeflediklerini belirten Şimşek, derneği olmayan camilere dernek kurulmasını sağlayarak hizmetlerin daha verimli olması için federasyonu kurduklarını kaydetti.

Ayhan Şimşek Başkanlığı’nda kurulan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk Türkiye’de ise ikinci olan Elazığ Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu şu isimlerden oluştu.

ELAZIĞ CAMİİ VE KUR'AN KURSU DERNEKLERİ FEDERASYONU YÖNETİMİ

Ayhan Şimşek Bölge Camii Dernegi

Osman Aktaş Salıbaba Camii Dernegi

Enver Yerlikaya Beyzade Efendi Camii Dernegi

İsmail yıldız Yeşilkent Fatih Ahmet Camii Dernegi

Yaşar hakan Hacı Remzi Camii Dernegi

Aydın Şimşek Bölge Camii Dernegi

Elazığ Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şimşek, Manisa Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara da yüce Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı dileklerini de ileterek milletimizin başı sağ olsun dedi.

15 May 2014 - 14:12 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.