Çeyizliklerden süs eşyalarına, kadınların el emeği

Çeyizlikler için dantelden iğne oyasına, örgüden nakış işlerine, takıdan taş işlemeciliğine, rengârenk sabunlardan süs eşyalarına kadınların elleriyle hazırladığı ürünler El Emeği Göz Nuru Çarşısı, ilgililerin beğenisine sunuluyor.

Elazığ içinden ve şehir dışından gelen ziyaretçilerin uğrak mekânları arasında yer alan El Emeği Göz Nuru Çarşısı, Elazığlı kadınlara ekonomik açıdan güç ve özgüven kazandırmaya devam ediyor.

Çeyizlikler için dantelden iğne oyasına, örgüden nakış işlerine, takıdan taş işlemeciliğine, rengârenk sabunlardan süs eşyalarına kadınların elleriyle hazırladığı ürünler ilgililerin beğenisine sunuluyor.

El Emeği Göz Nuru Çarşısında satışa sunulan özel ve değerli ürünlerin hem Elazığlılar, hem de şehir dışından gelen konuklardan beğeni topluyor.

Malatya’dan Elazığ’a gelerek Harput’u ziyaret ettiğini söyleyen bir vatandaş, “Malatya’da buna benzer bir ortam yok. Elbette ki bizim de özel sattığımız ürünlerimiz var ama kadınlar için oluşturulmuş bir alan yok. Ben buradaki ürünleri kadınların yapıp getirip sattığını duyunca çok şaşırdım. Bunları yapan kadınlar para kazanmış oluyor. Emeğinin karşılığını umarım alıyorlardır. Bu tür yerlerin her ilde açılması gerekiyor.” dedi.

El Emeği Göz Nuru Çarşısını ziyaret eden başka bir vatandaş ise el işçiliğinin önemine değinerek, “Normalde bu ürünleri makineler yapsa daha ucuz olabilir. Ve Hatta tercih edilebilir. Ama bunları yapan bu kadınlar emeğinin karşılığını alıyor. Bu daha önemli. Burada işçilik var. Bizim kadınlarımız genellikle örgü işlerinde hamaratlar. Ama ben burada tahtayı işleyenleri de gördüm. Hatta süsleme yapanlar da var. Gelmeden önce bu kadar önemli bir yer olduğunu bilmiyordum. Şimdi görünce buradaki insanların emeğini de gördüm.” ifadelerine yer verdi.

Ürettikleri dantel, oya, örgü, nakış, takı, taş işlemeciliği, süs eşyası gibi pek çok el emeği göz nuru ürünü kendilerine ücretsiz olarak tahsis edilen El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nda satışa sunarak, aile bütçelerine katkı sağlayan kadınlar ise ekonominin içerisinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

13 Eki 2018 - 09:29 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.