CHP Heyetinden Gazetemize Ziyaret

HABER: MELTEM TURAN - Elazığ'da bulunan CHP'li 30 milletvekili kent genelinde temas ve incelemelerini sürdürüyor.

CHP Heyetinden Gazetemize Ziyaret
Haber albümü için resme tıklayın

Elazığ'ı adım adım gezerek şehrin sorunlarını yerinde tespit eden ve vatandaşların sorunlarını dinleyen heyet, hazırladıkları raporu önce parti MYK'sında ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirecek.

CHP heyetinden Hatay milletvekili İsmet Tokdemir, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Tunceli İl Başkanı Mustafa Ali Çelik ve Elazığ il yönetiminden Cevdet Öz, Elazığ programı kapsamında Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı, Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca'yı ziyaret etti.

"YAŞANAN MAĞDURİYETLERİ YERİNDE TESPİT ETTİK"

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Adıyaman milletvekili Abdurrahman Tutdere, "Genel Başkanımızın görevlendirmesi üzerine 30 milletvekilimiz, Genel Başkan Yardımcımız başkanlığında 2 günlük program nedeniyle Elazığ'dayız. Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan Sivrice depreminden sonra yurttaşlarımızın yaşamış olduğu mağduriyetlerin hangi aşamada olduğu, mağduriyetlerin giderilmesi konusunda yapılan çalışmaların gelmiş olduğu safha nedir, yurttaşlarımızın hem deprem hem de pandemi nedeniyle yaşadığımız sorunları nelerdir, bunları bizzat vatandaşlarımızdan dinleyerek, yerinde tespit ederek, bunları raporlaştırıp hem Türkiye kamuoyuna, hem TBMM'ye hem de iktidara sunmak üzere bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma kapsamında Gazetenizi ziyaret ettik. Kabulünüz için teşekkür ederiz" dedi.

"CHP HER ZAMAN ELAZIĞ HALKININ YANINDA"

Elazığ'da gerçekleştirdikleri incelemelere ilişkin bilgiler veren Tutdere, "Elazığ'da iki günlük çalışma kapsamında gördüklerimiz özellikle deprem sonra hükümet tarafından verilen vaatlerin büyük bir kısmının maalesef gerçekleşmediğini, çalışmalar başlamış olsa da bazı çalışmaların eksik, aksak gittiğini gördük. Biz buradan aldığımız bu gözlemleri, bu tespitleri iktidara ve Türkiye kamyona taşıyarak çalışmaların hızlanmasına vesile olacağız. Amacımız, hedefimiz Elazığ halkının yaşamış olduğu sorunların ve mağduriyetlerin biran evvel giderilmesi. Özellikle konteyner kente yapmış olduğumuz ziyaret sırasında konteyner kentte yaşayan insanlarımızın bir kısmının umutsuzluğu ile karşılaştık. Özellikle kiracı konumunda olan yurttaşlarımızın akıbetlerinin ne olacağı konusunda büyük bir belirsizlik olduğunu gördük. İnsan olarak vicdanen de oradaki çocuklarımızın konumu bizi derinden sarstı. Bu ve buna benzer sorunların aşılması için üzerimize düşen gayreti, çabayı göstereceğiz. Zaten ilin milletvekili olan Gürsel Erol'un depremin olduğu ilk günden bu saate kadarki çalışmaları, özverili katkıları, çabası ve gayretini yakinen takip ettik. Elazığ halkının da bunu gördüğünü görmüş olduk. Hem genel başkanımız hem de partimiz Elazığ'ı önemsiyor. Elazığlıların sorunlarını kendi sorunları olarak görüyor. İnşallah bu çalışmalarımız bu sorunların aşılmasına katkı sağlar. Tekrar Elazığ halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Başta Genel Başkanımız Kemal kılıçdaroğlu olmak üzere bütün milletvekillerimiz her zaman Elazığ halkının yanında olacaktır. Yanında olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

08 Oca 2021 - 16:29 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.