Çift Başlılık Ortadan Kalkıyor

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Şu anki sistem baba ile oğulu bir birine düşürecek, karmaşık bir sistem. Yönetimin tek elden yürütülmesi, tek elden kararların alınması her zaman ülkelerin siyaseti açısından, kalıcı istikrar açısından daha uygundur. dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret etti.

Ziyarette 16 Nisanda yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ramazan Gürgöze, paketin en önemli maddelerinden birinin Cumhurbaşkanı hükümet sistemi modeli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı hükümet sistemi modelinin kalıcı bir siyasi istikrar öngördüğünü aktaran Gürgöze, şöyle konuştu. “Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye’nin geleceğinin sistemini şekillendirecek önemli bir halk oylamasının arifesindeyiz. İnşallah 16 Nisan’da milletimiz anayasa değişiklik teklifi ile ilgili nihai kararını verecektir. Biz AK Parti olarak sözün de kararın da millete ait olduğunu hep ifade ediyoruz. Biz milletimizle siyaset yapıyoruz. Siyasetimizin merkezinde millet olduğunu hep ifade ediyoruz. Biz siyasetimizi de buna göre yapıyoruz. Biz 16 Nisan akşamı sonuç ne olursa olsun, milletin kararının başımızın üzerinde olduğunu hep ifade ediyoruz. Biz milletimizle hareket ediyoruz, milletin verdiğin kararlar doğrultusunda siyasetimizi yürütüyoruz. Biz 16 Nisan akşamı evet oyu çıkması yönünde çabalarımızı ortaya koyuyoruz. Doğrusu evet çıkmaması yönünde hiçbir endişe taşımıyoruz. Ne olursa olsun milletimizin kararının bizim başımızın üstünde yeri var. 15 Yıllık iktidarımız boyunca nasıl çalıştıysak 16 Nisan akşamı çıkacak sonuç ne olursa olsun bundan sonra çok daha iyi çalışarak milletimize hak ettiği hizmetleri sunmaya gayret edeceğiz.

Burada parti yöneticileri olarak çok önemli sorumluluk düşüyor. Halkımızın anayasamızdaki 18 maddelik değişim maddeleri hakkında bilgilendirmek bizim asli görevimiz. Milletimizin bu yapılan değişikle ilgili hangi madde hakkında ne tür bir endişeleri varsa bunu gidermek bizim asli görevimiz arasında yer alır. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Aslında Elazığ il teşkilatı olarak biz çalışmalarımızı çok önceden başlatmıştık. Elazığ’da hiçbir vatandaşımız kalmayıncaya kadar biz onlara bu değişiklik paketinin içeriğini anlatmakta kendimizi mükellef hissediyoruz.

18 maddenin içeriği hakkında oylama yapıldığını bilinmesini istiyoruz. Bu bir siyasi parti seçimi değil, yerel yönetim seçimi değil. Burada geleceğimizi ilgilendirecek olan bir anayasa değişiklik paketi var. Bu paketin içeriğine bakarak oy vermeleri gerektiğini özellikle milletimizden istirham ediyoruz. Çünkü bizim yönetim şeklimizi değiştirecek, şu anki parlamenter sisteme noktayı koyacak yeni bir Cumhurbaşkanı hükümet sistemi modelini getirecek olan bir yöntemdir. Bu model hakkında kısaca bilgilendirmek istiyorum. Bu modelin en önemli hususlarından bir tanesi kalıcı bir siyasi istikrar öngörüyor. 5 yılda bir seçim öngörüyor. Onun dışında neredeyse seçim yok gibi. 5 yıl boyunca seçilecek olan meclis yasama faaliyetinde bulunacak, aynı zamanda Cumhurbaşkanını denetleme mekanizması olarak da görev yapacak. Cumhurbaşkanı da hükümetini oluşturacak ve 5 yıl boyunca icracı bir şekilde milletin karşısına çıkacak ve yaptığı çalışmalarda millet takdir ederse bir sonraki dönemde Cumhurbaşkanına yetkiyi tekrar verecek. Anayasa değişikliği ile beraber çift başlılık ortadan kalkıyor. Şu anki sistem baba ile oğulu bir birine düşürecek karmaşık bir sistem. Çünkü insanın doğası gereği çift başlı yönetimi asla kabul etmez. Tek elden yürütülmesi, tek elden kararların alınması her zaman ülkelerin siyaseti açısından, kalıcı istikrar açısından daha uygundur.

07 Mar 2017 - 16:09 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.