ÇİFTÇİYE TOHUM DESTEĞİ

Elazığ'da ilçe merkezi ve köylerde belirlenen çiftçilere Nohut, Kuru Fasulye ve Mercimek tohumluğu dağıtıldı.

ÇİFTÇİYE TOHUM DESTEĞİ
Haber albümü için resme tıklayın

“Baklagil Ekiyorum Toprağımı ve Soframı Zenginleştiriyorum” projesi kapsamında kura çekimi sonucu ilçe merkezi ve köylerde belirlenen çiftçilere Nohut, Kuru Fasulye ve Mercimek tohumluğu dağıtıldı.

İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe; İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, İl Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, Akçakiraz Tarım Kredi Kooperatif Müdürlüğü, STK temsilcileri ve üreticiler katıldı.

“ÇİFTÇİLERİMİZ EN KISA SÜREDE BU TOHUMLARLA TOPRAĞI BULUŞTURACAKLAR”

İl Müdürü Kılıç yaptığı konuşmada; “Bakanlığımızca tarım arazilerinin kullanılmasının etkinleştirilmesi projesi kapsamında İl Müdürlüğümüzce hazırlanan “Baklagil Ekiyorum Toprağımı ve Soframı Zenginleştiriyorum” projesinden faydalanacak çiftçilerimizin belirlendiği birinci basamak olan kura çekimini geçen hafta tamamlamıştık. Nohut tohumu için müracaat eden 197 çiftçimizden 73 üne, fasulye tohumu için müracaat eden 38 çiftçimizden 32 sine bugün tohumlarını teslim ediyoruz. İlimiz genelinde Nohut tohumluğu için 772 çiftçi, Kuru Fasulye tohumu için 186 çiftçi olmak üzere 958 çiftçimiz müracaatta bulunmuştur. Bugünden itibaren proje uygulama şartlarını taşıyan üreticilerimizle hibe sözleşmesi imzalayarak tohumluk teslimlerini gerçekleştiriyoruz. Çiftçilerimiz de en kısa sürede bu tohumlarla toprağı buluşturacaklar. Merkezde 2.200 kg sertifikalı Dermason çeşidi kuru fasulye 10.000 kg sertifikalı Azkan çeşidi Nohut tohumluğunu dağıtacağız. Yüce rabbimden çiftçilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

05 Nis 2022 - 14:47 Elaziğ- Gündem

Mahreç   Editör


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.