"ÇİMENTO ZAMMI KABUL EDİLEMEZ"

ELMÜTDER Yönetim Kurulu başkanı Miraç Ayaz Genel Başkanı Tahir Tellioğlu’nun yapmış olduğu açıklamaları sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Çimentoya yapılacak zam ile alakalı İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu’nun boykot planı ve işçi çıkarma işlemleri sektöre damga vurdu. Konu ile alakalı ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Miraç Ayaz yaptığı açıklamada çimentoya yapılan zam kararı bardağı taşıran son damla olduğunu ifade etti.

ÇİMENTO ZAMMI BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu’nun yaptığı açıklamaların sonuna kadar destekçisi olduklarını kaydeden Ayaz ‘’İnşaat maliyetlerinin her geçen gün artması nedeniyle inşaat sektörü zor bir süreçten geçiyor. 2022 yılının başından bu yana beton, demir, çimento gibi sektörün demirbaş malzemelerine gelen zamlar nedeniyle birçok müteahhit iş yapamaz, birçoğu ise başladıkları projeleri yarım bırakmak zorunda kaldı. Hal böyle iken ilimizde de geçen yıla oranla alınan ruhsat sayılarında % 150'ye kadar düşüşler yaşandı. Bu kadar sıkıntılar yaşanadursun birde çimentoya yapılan zam kararı bardağı taşıran son damla oldu."dedi.

TEMMUZDA ÇİMETOYA GELECEK OLAN %30 ZAM KABUL EDİLEMEZ

Başkan Miraç Ayaz, ELMÜTDER üst çatısı olan İMKON (İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu’nun yapmış olduğu açıklamaları sonuna kadar desteklediklerini, sektörün dar boğaza girdiği şu dönemde bir de Temmuz Ayı'nda çimentoya yapılacak %30 ek zammın kabul edilemez olacağını belirtti.

REKABET KURUMU ÇİMENTO SEKTÖRÜNE İNCELEME BAŞLATMALIDIR.

1 Temmuz itibari ile yapılması planlanan yüzde 30 civarındaki zammın Rekabet Kurumu tarafından incelenmesi gerektiği ve acilen müdahale edilmesinin elzem olacağını dile getiren Başkan Miraç Ayaz

"Rekabet Kurumu duruma müdahale etmez ise, ileride işçilerin işine son verilebilir, işsizlik ordusuna yenilerde İnşaat sektörden eklenebilir." ifadelerinde bulundu.

GENEL BAŞKANIMIZA DESTEĞİMİZ TAMDIR

Başkan Ayaz son olarak ‘’Genel Başkanımıza desteğimiz tamdır vereceği kararın arkasındayız bize ne düşerse yapmaya hazırız." dedi.

01 Tem 2022 - 16:50 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.