Çınar ağaçları restore ediliyor

Elazığ Belediyesi, tabiat varlığı olarak koruma altına alınan il genelindeki anıt çınar ağaçlarına sahip çıkarak restore çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Elazığ Belediyesi, tabiat varlığı olarak koruma altına alınan il genelindeki anıt çınar ağaçlarına sahip çıkarak restore çalışmalarını gerçekleştiriyor. Elazığ Belediyesi tarafından daha öncede Sugözü Mahallesi ile Harput’ta bulunan anıt çınar ağaçlarının bakımı yapılmış ve koruma altına alınmıştı.

Elazığ Belediyesi merkezde bulunan anıt çınar ağaçlarının bakımının yanı sıra Ağın ilçesindeki ağaçlara da sahip çıkarak restorasyon çalışması gerçekleştirdi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görevli olan uzman ziraat mühendisleri, anıt çınar ağaçlarının budama,bakım ve restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Yapılan çalışmada,çınar ağaçlarında budama çalışması yapılarak,kuru dallar alındı ve açılan yüzeyler aşı macunu ile kapatıldı.Ağın ilçesi Pul Köyü’ndeki çınar ağacında ise budama işleminin yanı sıra, gövde içerisindeki boşlukta meydana gelen kuru yüzeyler tamamen temizlendi.Açılan yüzeyler insektisit(böcek ilacı) ve fungusit(mantar ilacı) kullanılarak ilaçlandı.Temizlenen iç yüzey üzerine çam katranı uygulaması yapılarak koruma altına alındı.Kalın dallar üzerinde çürümeden dolayı oluşan kovuklar ise kafes tel ve dolgu malzemesi ile kapatıldı.

Elazığ genelinde bulunan anıt çınar ağaçlarının tamamının belediye olarak bakımının yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz açıklamasında şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şehrin yeşil dokusuna büyük önem verdik. Bu kapsamda ağaç ve bitki dikim çalışmalarında adeta rekor kırdık. Sugözü Mahallesi’nde bulunan anıt çınar ağacının restorasyonu için uzman ekipleri getirerek bu ağacın bütün bakımlarını gerçekleştirdik. Sadece şehrin merkezinde değil, il genelindeki anıt çınar ağaçlarının tamamının bakımını belediye olarak yapacağız. Ekiplerimiz Ağın’da bulunan anıt çınar ağaçlarını koruma altına alarak, bakımını gerçekleştirdi. Öyle inanıyorum ki bu ağaçlar bizden sonra ki nesle kalacak ve onlar da yürütülen bu çalışmalardan dolayı bizlere şükranlarını sunacaklardır.”

04 Ağu 2015 - 14:17 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.