CUMALİ USTADAN NOSTALJİK ÜRÜNLER

Elazığ’ın Sanayi mahallesinde çok uzun yıllar baba mesleği olan marangozluk yapan Cumali Kızılkaya, yıllar sonra tekrar baba mesleğine döndü. Cumali usta yaptığı el emeği göz nuru ahşap eşyaların kapışıldığını söyledi.

CUMALİ USTADAN NOSTALJİK ÜRÜNLER
CUMALİ USTADAN NOSTALJİK ÜRÜNLER
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Yıllarca babası ile birlikte marangozluk mesleğini yürüten Cumali Kızılkaya, ara verdiği baba mesleğine emekli olduktan sonra tekrar döndü.

Artık yok olmayla yüz yüze olan meleklerden biri olan marangozluk mesleğini ayakta tutmaya çalıştığını ifade eden Kızılkaya,” Bu meslek baba mesleğim. Mesleği bırakıp başka işlerde çalıştım ve emekli oldum. Emekli olduktan sonra boş zamanımı değerlendirmek için tekrar baba mesleğine döndüm, kendi imkânlarımla küçük çaplı işler yapmaya başladım. İnsanlar plastiklerden bıkmış olmalar ki yaptığım ürünleri görenler alıyor. Özellikle çocukların kullandığı masa sandalyeler, çok tutuluyor. Ekmek tahtaları ve sipariş üzeri ürünlerde yapıyoruz” dedi.

Günümüze kadar kullanılan ahşap işçiliği artık yerini plastik ve alüminyum ürünlere bıraktı. Bu nedenle bir çok meslek gibi marangozlukta artık tarihe karışmaya yüz tutmuşken mesleğin son ustaları mesleği ayakta tutmak için çaba sarfediyorlar.

23 Nis 2019 - 15:19 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.