Depremin yaraları sarılıyor

Elazığ Valisi Muammer Erol, merkez üssü İçme beldesi olan 5.4 büyüklüğündeki depremin etkilediği yerleşim yerlerini ziyaret etti.

Elazığ Valisi Muammer Erol, merkez üssü İçme beldesi olan 5.4 büyüklüğündeki depremin etkilediği yerleşim yerlerini ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Muammer Erol`un yıllık izinde olduğu, depremin ardından iznini keserek kente döndüğü, depremde hasar gören Kartaldere, Tepecik, Sarıkamış, Kumyazı ve Kuşhane köylerini ziyaret ettiği, köylülere problemlerini sorup incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Açıklamaya göre Erol, depremden sonra artçıların olabileceğini ifade ederek, vatandaşları bu nedenle tedbir amaçlı olarak çadırlarda kalmaları konusunda uyardı. Sarıkamış köyünde, depremde evi en fazla hasar gören vatandaşlardan biri Fatma Demirbağ ile görüşen Vali Erol, Demirbağ ile sohbet etti ve bir sorunu olup olmadığını sordu. Demirbağ, ``Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz depremden hemen sonra bizlere ulaşarak gereken yardımları yaptı`` dedi.

Açıklamada, ayrıca depremden zarar gören köylerde yapılan ön hasar tespit çalışmalarının devam ettiği, Kaltaldere`de 25, Tepecik`te 11, Sarıkamış`ta 15, Kumyazı`da 31, Kuşhane`de ise 35 olmak üzere depremzedelere 117 çadır dağıtıldığı bildirildi.

24 Haz 2011 - 22:07 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.