"Desteğin Karşılığı Çifte Standart!”

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, Elazığ’ın her alanda olduğu gibi afet bölgesi kapsamına alınmaması konusunda haksızlığa uğradığını ifade ederek, "Desteğin Karşılığı Çifte Standart!” Dedi.

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, Elazığ’ın her alanda olduğu gibi afet bölgesi kapsamına alınmaması konusunda haksızlığa uğradığını ifade ederek, "Desteğin Karşılığı Çifte Standart!” Dedi.

24 Ocak 2020 de yaşanan 6.8’lik Elazığ depreminin ardından ilimizin afet bölgesi kapsamına alınmamasına rağmen daha az şiddetli bir deprem yaşayan Düzce’nin geçtiğimiz gün yapılan kabine toplantısı sonrası afet kapsamında alınmasına tepkiler sürüyor.

*HÜKÜMET KADAR SİYASİ AKTÖRLERDE DUYARSIZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, Elazığ’ın her alanda olduğu gibi afet bölgesi kapsamına alınmaması konusunda da haksızlığa uğradığını ifade etti.

İlimizin 24 Ocak 2020 tarihinde yaşadığı depremde adeta hayatın durduğunu, 39 can kaybı yaşandığını ve 20 bin konutun ağır hasarlı olduğu için yıkıldığını ifade eden Başkan Ateş, Giresun, Rize ve Düzce’den daha yıkıcı bir sureci yaşayan Elazığ halkından bu uygulamanın esirgenmesi, hükümet kadar ilin siyasi aktörlerinin ilgisiz ve duyarsızlıklarının bir sonucu olduğuna dikkat çekti.

Ateş açıklamasının devamında şunları söyledi;

*ELAZIĞ HER DÖNEM DEVLETİNİN VE MİLLETİNİN YANINDA OLDU

“Elazığ, tarihin her döneminde devletini ve milletin yanında olmuş, kurulduğu günden beri Ak Parti’ye en büyük desteği vermiş bir il olarak bu desteğinin karşılığını alamamış bir şehirdir. Deprem sonrası birçok alanda hayatın durduğu, uzun süre insanların çadırlarda yaşadığı, esnafların aylarca iş yerlerini açamadığı, ticari hayatla birlikte üretimin durduğu bir dönemde Elazığ’ın hak ettiği ve yüksek sesle talep ettiği afet bölgesi kapsamına alınmaması, bu şehre ve halkına verilen önemi bir kez daha ortaya koymuştur. Giresun, Rize ve Düzce’den daha yıkıcı bir sureci yaşayan Elazığ halkından bu uygulamanın esirgenmesi, hükümetimiz kadar ilimizin siyasi aktörlerininim ilgisiz ve duyarsızlıklarının bir sonucudur. Şehir adına siyaset yapmak, şehrin sorunlarına sahip çıkmaktan geçer. Şehrin sorunlarını çözemeyen bir siyaset anlayışı, siyasete de şehre de yüktür. Elazığ’ın yıllardan beri Ak Parti’ye olan sınırsız desteğinin karşılığı bu tavır ve çifte standart olmamalıydı. Yeniden Refah Partisi olarak şehrin sorunlarını ve bunlara çözüm getiremeyen siyaset almayışını dile getirmeye devam edecek ve sorunların takipçisi olacağız.”

01 Ara 2022 - 16:35 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Dilara Mengünoğul


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.