Devlet Destekli Tarım Sigortası Tanıtıldı

“Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi” Tanıtım Toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapıldı.

“Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi” Tanıtım Toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapıldı.

Yapılan toplantı hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; “TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğünün katılımıyla Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 28.01.2013 tarihinde “Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi” ile ilgili tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, Şube Müdürleri, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışanları, Tar-Gel kapsamında görevli tarım danışmanları, kooperatif ve birlik temsilcileri, Köy Muhtarları, Ziraat Odası üyeleri ve çok sayıda üretici katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz yaptığı açılış konuşmasında Elazığ tarımı ve hayvancılığı hakkında bilgi verip, sigortanın önemini anlattı. Tarım sigortasının değişen iklim şartları ve beklenmedik doğal afetler sebebiyle artık bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Kaygusuz, Tarım Sigortası yaptırmayan üreticilerin Tabii Afetlerden Zarar Görenlere Yapılacak Yardımları Düzenleyen 2090 sayılı kanundan yararlanamayacağını belirtti ve çiftçilerin oluşabilecek her türlü tabii afetten yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önlenebilmesi açısından tarım sigortası yaptırmalarının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Toplantıda TARSİM Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın ve Bölge Müdür yardımcısı Bünyamin Kadak Tarım Sigortaları ile ilgili 2013 yılında yürürlüğe giren değişiklikler ve yürütülecek çalışmalar ile Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin işleyişi ve uygulamalar hakkında bilgiler verdiler. Sigorta yaptırma sürecinin son derece kolay olduğunu aktaran Akın, üreticilerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurması, ardından Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırması ya da kayıtlarını güncellemesi gerektiğini, sonra da yetkili acenteler aracılığıyla sigorta yaptırabileceklerini bildirdi. AKIN; ayrıca Devlet destekli tarım sigortalarında poliçe toplam primini oluşturan dolu paket priminin yarısı, don riski priminin üçte ikisinin devlet tarafından karşılandığını, bunun yanı sıra tarım sigortalarında ilk defa sigorta yaptıran üreticiler için tarife primleri üzerinden yüzde 5 başlangıç indirimi, aynı parselde veya işletmede hasarsız geçen bir dönemi takip eden yeni üretim döneminde sigorta yaptırılması durumunda yüzde 10 indirim, poliçe prim tutarının tamamının peşin ödenmesi durumunda ise yüzde 5 peşin ödeme indirimi uygulandığını sözlerine ekledi.

Toplantının sonun da TARSİM Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın ve Bölge Müdür yardımcısı Bünyamin Kadak katılımcıların sorularını yanıtladılar” denildi.

04 Şub 2013 - 15:48 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.