Doğalgaz Projesi tanıtıldı

Elazığ 100.Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi sahipliğinde Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü,

Elazığ 100.Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi sahipliğinde Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü, Elazığ Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği, T.C Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan ve hibe almaya hak kazanmış olup “Akrediteli Doğalgaz Kaynakçılığı ve Sıhhi Tesisatçılık Eğitimi” projesinin işçi-işveren buluşması gerçekleşti.

100. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan toplantıya Milli Eğitim İl Müdürü Nihat Büyükbaş ve Elazığ Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem’in yanı sıra oda başkanları katıldılar.

Toplantıda Proje hakkında bilgi veren Proje Destek Uzmanı Mehmet Ali Çakır, Projenin Doğalgaz kaynakçılığı ve tesisatçılığı sektörünün eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak hazırlanmış olup bu kapsamda hem işsiz gençlerin kalifiye birer eleman olmasını hem de istihdamlarına kolaylık sağlamasına katkı sunacağını belirtti.

Çakır, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanmıştır. 2010 Kasım ayında sözleşme imzalayarak hayata geçirmiş olduğumuz projemizin faaliyetleri başarıyla devam etmektedir. Hedef grup olarak seçilmiş olan Elazığ’da ikamet eden, 18–29 yaş aralığındaki mesleki eğitimi olmayan işgücü piyasasına girmek için yeterli mesleki eğitim almamış ve en az ilköğretim mezunu olan işsiz kişilerdir. Bu kişiler, 110’u erkek, 10’u kadın olmak üzere gençlerin bilgi, beceri ve nitelikleri arttırılarak istihdam edilebilirlikleri ve iş bulma imkânları yükseltilecektir.

Yine bu kapsamda Elazığ ili ve ilçelerinde doğalgaz piyasasının duyduğu meslek alanlarından biri olan doğalgaz tesisatçılığı ve kaynakçılığı konusunda insan gücü yetiştirilmesini sağlamak; doğalgazın teknik özelliklerinin, kullanım aşamasında alınması gereken emniyet tedbirlerinin, uluslararası standartlara uygun tesisat kurallarının, doğal gazla çalışan cihazların standartlara uygun montaj bilgilerinin öğretilmesi projenin özel amaçları arasındadır. Projemiz kapsamında eğitim alacak olan kursiyerlerimiz sertifikalandırılacaklar ve alacakları sertifikaların uluslar arası tanınırlık kazanması için Türk Akreditasyon Kurumu (TURKAK) tarafından akredite edilen bir Uluslar arası Belgelendirme kuruluş tarafından uluslar arası tanınırlığı olan Sertifika verilecektir.

Bu projeyle öğrencilerimiz ve kursiyerler eğitim anlamında kendilerine ve dolayısıyla ilimize katkı sağlayacaktır. Proje kapsamında alınan makine ve teçhizat sürekli olarak öğrenci ve personelin kullanımına sunularak bu anlamda okulumuza donanım katkısını da sağlamış bulunmaktadır.” dedi.

20 May 2011 - 14:01 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.