Duran: Gazetecilik Faaliyetleri İçin Sokağa Çıkma Kısıtlaması Mücbir Sebep Sayılacak

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirlere göre hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına gidilecek. Bu karardan, gazete ve çalışanlarının etkilendiğini belirten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran “Gazete çıkaranlar, dağıtanlar ve haber üretenler için sokağa çıkma kısıtlaması mücbir sebep sayılacak.” açıklamasında bulundu.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Duran “Gazetelerin resmi ilan yayınlama haklarını sürdürebilmeleri için yerine getirmek zorunda oldukları şartlar Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinde belirlenmiştir. Sokağa çıkma kısıtlaması kararıyla Cumartesi ve Pazar günleri gazeteler, mevzuat gereği yükümlü oldukları baskı ve satış zorunluluklarını yerine getirme imkanları bulamayacaklar. Bu nedenle, ilgili günler mücbir sebep sayılacak ve yayınlanmaması halinde gazeteler, Yönetmeliğin 27. maddesinin birinci (b), (ç) ve (d) bentlerinden muaf tutulacak” dedi.

Duran, Basın İlan Kurumunun daha önce Covid-19 salgını sürecinde (Mart – Temmuz ayları arasında), gazete ve dergilerin mevzuat gereği yerine getirmek zorunda oldukları; sürekli yayınlanma, asgari fiili satış, gazete teslim yükümlülüğü gibi şartları gözetmeden resmi ilan ve reklam yayınlama haklarının devamına karar verildiğini, ayrıca kadroda istihdam edilen gazetecilerin kısa çalışma ödeneğinden yararlananlarının asgari kadroda yer almasına müsaade edildiğini, asgari fiili satış ve kadroda yer alan gazetecilerin kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılmasına ilişkin imkanların da 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Basın İlan Kurumunun pandemi başladığından beri basının yanında olduğunu belirten BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, “Bu desteklerimizi, pandemi şartlarına uygun olarak devam ettireceğiz.” dedi.

02 Ara 2020 - 15:30 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.