EĞİTİM KURUMUNDAN EĞİTİME ENGEL

HABER: VEDAT YETİK - Elazığ Ortaokulu ve Elazığ Atatürk Lisesi arazilerinin Fırat Üniversitesine devredilmesine tepki gösteren Okul Aile Birliği Başkanları, karara tepki gösterdi.

EĞİTİM KURUMUNDAN EĞİTİME ENGEL
EĞİTİM KURUMUNDAN EĞİTİME ENGEL
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hasar gördüğü için yıkılan Elazığ Ortaokulu ve Atatürk Anadolu Lisesinin arazisi diş Hastanesi yapılması için Fırat Üniversitesine devredildi. Elazığ Ortaokulunun yerine yapılması planlanan yeni okul projesi ise iptal edildi. 5 mahallenin merkezi konumunda yer alan okulun farklı bir alanda yapılmasına karar verildi. Şok etkisi yaratan bu karar okul aile birliği ve ailelerin tepkisiyle karşılandı.

İŞ ADAMI TAŞEL YENİ OKUL YAPACAKTI

Elazığ Ortaokulunun yıkılmasının ardından aynı yerleşkeye Elazığlı işadamı ve Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, 24 Derslikli okul yaptırma kararı almıştı. Yapılan protokol kapsamında İşadamı İbrahim Taşel, mühendislerini Elazığ'a göndererek okul yapımı için gerekli çalışmaları başlattı. Kente gelen mühendislerin gerçekleştirdiği proje çalışmalarının ardından temel atma aşamasına gelindi.

ARAZİ ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLDİ

Okul yapım çalışmaları devam ederken Fırat Üniversitesinin Elazığ Ortaokulu ve Elazığ Atatürk Anadolu Lisesi yerleşkesini devralmak için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü ve ailelerin itirazlara rağmen iki okulun arazisi Fırat Üniversitesine devredildi. Fırat Üniversitesi'nin sözkonusu araziye diş hastanesi yapacağı öğrenildi.

OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİMİ KARARA İTİRAZ ETTİ

Elazığ Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Fevzi Saltan, Fırat Üniversitesi kampüsünde birçok boş arazi varken, diş hastanesinin okul arazisine yapılması kararına tepki gösterdi. Elazığ Ortaokulunun 3 mahallenin eğitim merkezi konumunda bir yer olduğunu belirten Saltan, "Okulumuz depremde yıkıldı. Okulumuzun yerinde yapılacağını söylediler. Okulumuzun temelini açmaya başladılar. Temel açıldı. İnşaat çalışmaları devam ederken çalışmalar durduruldu. Biz bunu sorduğumuzda Fırat Üniversitesinin oraya diş hastanesi yapacağını, okulumuzun Zafran'ın tepesine inşa edileceğini öğrendik. Bu karara hiçbir öğrencimizin ve ailelerin müsait olmadığını söyledik. Eğer yeni okul Zafran'da yapılırsa okulumuzun 314 olan öğrenci mevcudu 200'e kadar düşecektir. Orta okul öğrencisi oraya nasıl gidecek? Bu mümkün değil. Yeni Mahalle, Üniversite Mahallesi, Kültür Mahallesine en yakın yer Elazığ Lisesi ve Elazığ Orta Okuluydu. Bu çevrede ne bir lise ne de bir orta okul var. Bundan dolayı biz kendi okulumuzun yerinde yapılmasını istiyoruz.Şuanda temel açılmış Sayın İbrahim Taşel buraya 24 derslikli bir okul yaptıracaktı. Bunun engellenmesinin sebebini halen insanlara açıklamış değiller.Fırat Üniversitesi diş hastanesini kendi arazisine yapsın. Yetkililerimizin bu talebimizi dikkate almasını, okulumuzun yerinde yapılmasını istiyoruz" dedi.

ÜNİVERSİTENİN DÜNYA KADAR ARAZİSİ VAR

Elazığ Atatürk Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Abdurrahim Akbaba ise yaptığı açıklamada, " Atatürk Lisesi ve Elazığ Ortaokulu Fırat Üniversitesi'ne devredildiğini duyduk. İtirazımı dilekçe ile Valiliğe yaptık. Biz Elazığ'da Atatürk lisesi olarak puansız alınan bölgedeki 5 mahallenin gittiği tek okul. Bize tahsis edilen yer Zafran'ın altında tepede, Üniversite Mahallesinin merkezine en az 1,5 Km uzaklıkta, Nailbey, Kültür, Yeni Mahalle, Feyzi Çakmak, İzzetpaşa Mahallelerini düşünün, ne kadar mesafe. Bu bölgelerde oturan insanların bir çoğu dar gelirli aileler. Servis tutma imkanı olmayan, çocuğuna yemek parası veremeyen aileler. Biz okulumuzun yerinde kalmasını istiyoruz. Üniversitenin dünya kadar arazisi var. Kendi arazisine diş hastanesini yapsın. Biz okulumuzun yerinde bırakılıp öğrencilerimizin rahat bir şekilde gidip gelmesini istiyoruz. Hiç bir veli gidip dağ başında öğrencisini takip edemez. Zaten Elazığ ortaokulunu iş adamımız yapıyor. Bırakın okulu yapsın. Eğer Atatürk Lisesini de yapacak biri varsa yapıp bıraksınlar." ifadesine yer verdi.

VALİLİĞE DİLEKÇE VERİLDİ

Elazığ Orta Okulu ve Atatürk Lisesi Okul Aile Birliği Başkanları, okulların mevcut yerinde kalmasını taleplerini dilekçe ile Elazığ Valiliğine ilettiler.

Elazığ Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Fevzi Saltan, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Üniversite Mahallesi Yahya Kemal Caddesi üzerinde bulunan Elazığ Ortaokulu 24 Ocak 2020'de zilimizde meydana gelen deprem sonrası ağır hasar görmüş ve yıkılmıştır. Ancak okulumuza ait olan arazinin Fırat Üniversitesine verileceği, karşılığında okulumuz için Zafran Mahallesinde yer verilerek okulun orada yapılacağını İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, katıldığı bir televizyon programında dile getirmiştir. Okulumuzun mahallemizde yapılmayıp başka bir mahalleye taşınması neticesinde okula kayıtlı olan bütün öğrencilerin servislerle okula gitmesi zorunluluğunu ortaya çıkaracaktır. Böyle bir durumda tüm velilerimize ağır maddi yük oluşturacak ve çocuklarımızın okula gidiş gelişleri ayrı bir zaman kaybına sebep olacaktır. Bu belirsizlik 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası iki yıkılan okulun bizim okulumuz olmasına karşın geçen 11 aylık süreçte inşaatın başlamamasına ve biz velilerin mağdur olmasına yol açmaktadır. Elazığ Ortaokulu Okul Aile Birliği olarak Elazığ Ortaokulunun mahallemizde yapılması ve inşaatın kısa bir sürede başlatılarak mağduriyetimizin giderilmesi hususunda gereğini arz ederiz."

13 Ara 2020 - 17:00 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Fahri - Üniversite içerisinde bulunan kreş ile diğer okulunda kapatılması lazım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 17:00
03

Yılmaz - Doğru üniversitenin arazisimi yok buraya göz dikmişler çocukları ordan oraya sürüyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 17:00
02

Hasan Düzgün - Ah ah sahapsız Elazığ, sahapsız insanlar!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 17:00
01

Aytaç - Her yer okul zaten. Baska yere yapsınlar okulu. Baksanıza fırat universitesi diş hastahanesi yapacakmış işte. Neye itiraz ediyorlar anlamıyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 17:00