“EĞİTİMİMİZ İSTENİLEN DÜZEYDE DEĞİL”

ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin ekim ayı bölge toplantısı Elazığ’da yapıldı. Toplantıda eğitim camiasında yaşanan sorunlar dile getirildi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği tarafından her yıl yılda iki kere Ekim ve Mart aylarında düzenlenen bölge toplantılarının ev sahipliğini Elazığ yaptı. Toplantıya Malatya Diyarbakır Şanlıurfa ve Mardin şubelerinden katılım sağlandı. Toplantıda eğitim camiasında yaşanan sorunlar masaya yatırılarak istişarelerde bulunuldu.

ÖĞ-DER Elazığ Şube başkanı Habib Karaçorlu, toplantıda derneğin yaptığı çalışmaların da konuşulacağını söyleyerek: “Bugün burada inşallah şube başkanlarımız ve genel merkez başkan yardımcımızla eğitimin sorunlarıyla ilgili istişarelerde bulunacağız, görüş alışverişinde bulunacağız. Yaptığımız faaliyetlerle ilgili çeşitli çalışmalarımız olacak.” Dedi.

ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bölükbaş eğitimin istenilen düzeyde olmadığını dile getirerek: “Eğitimimiz istenilen düzeyde değil. Yetişen nesillerimiz istediğimiz inanç ve tarihi değerlerimize uygun olarak yetişmiyorlar. Dolayısıyla bizim amacımız yetişecek nesillerimizi kendi değerlerimize, inancımıza ve tarihimize göre yetiştirebilmektir. Fakat bizim eğitimimizin yönü yaklaşık 100 yıldır Batıya dönüktür ve batıcı bir eğitim anlayışıyla eğitim yapılmaktadır. Bu anlayışla bugüne kadar kimseye hayır gelmemiştir bundan sonrada gelmeyecektir. Bu eğitim anlayışı bizim kültürümüze, tarihimize ve inancımıza uymamaktadır.” Dedi.

Bölükbaş, uzun yıllardır Türkiye’nin batıcı bir eğitim anlayışına sahip olduğunu bunun bir fayda sağlamayacağını söyledi.

02 Eki 2022 - 15:22 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Dilara Mengünoğul


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.