Elazığ Belediyesinden Büyük Açılış

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  Dijital Kütüphane, 10 semt kütüphanesi ve 19 spor yaşam merkezi olmak üzere, toplam 30 adet tesisin açılışını aynı anda yaptı.

Elazığ Belediyesinden Büyük Açılış
Elazığ Belediyesinden Büyük Açılış
Video için play'e tıklayın

Elazığ Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde şehre kazandırılan Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi, 10 yeni semt kütüphanesi ve 19 yeni spor yaşam merkezinin toplu açılış töreni gerçekleştirildi. . Gerçekleştirilen toplu açılış törenine; Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, Elazığ İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Şerbet, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Hiçbir Zaman Ayrımcılık Yapmadı”

Yıldızbağları Mahalle Muhtarı İmam Taş açılış töreni öncesinde yaptığı konuşmada, mahallelerinde oy potansiyeli olmamasına rağmen Şahin Şerifoğulları’nın, mahallelerini diğer mahallelerden ayırmadığını belirtti. Taş, “Ben şuna dikkat ettim; buradaki kütüphanenin dış görünüşü insanların ilgisini çekiyor. Biz eğitime verilen desteği önemsiyoruz. Çünkü eğitimsiz olan toplumlar dilsiz, sağır ve kör olurlar. Eğitime destek veren kim olursa olsun destekliyoruz. Bu vesileyle, belediye başkanımıza, belediye personeline ve herkese teşekkür ediyoruz. Ben ayrıca belediye başkanımıza ortaya koyduğu kişilik örneği dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Oy potansiyeli olmayan mahallelere samimi olarak baktı. Hiç ayrımcılık yapmadı.”dedi

“Bu Şehre Hizmet Etmekten Büyük Gurur Duyuyorum.”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sosyal belediyecilik ilkemiz çerçevesinde, geleceğimizin anahtarı ve yarınlarımız olan gençlerin gelişimine katkı sağlayacak; dijital kütüphane ile 10 yeni semt kütüphanesi, 19 spor merkezimizin toplu açılış töreninde, sizlerle birlikte olmaktan dolayı, büyük mutluluk duyuyorum. Elazığ binlerce yıllık bir kültür ve medeniyetin omuzlarında yükselen bir şehirdir. Bizler, yüz yıllardır Anadolu topraklarına ilim ve irfanın yayıldığı Harput’un varisleriyiz. Bu şehrin daha güzel yerlerde olması için gece gündüz demeden çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Şehrin, bugünü ve yarını için attığımız her adımda sevdamız ve sizlerin duaları var. Yüreğimize bir nakış gibi işlemiş memleket sevdasıyla; Elazığ’ımızı her geçen gün çok daha kıymetli hizmetlerle devam ediyoruz. Bulunduğumuz makam millete hizmetkar olma makamıdır. Hayallerini bu şehirde yeşertmiş bir kardeşiniz olarak; bu şehre hizmet etmekten büyük gurur duyuyorum. Şehre değer katan projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Her alanda, eğitime katkı sağlamanın gayreti içerisindeyiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak adına; Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanemizin açılışını gerçekleştiriyoruz.”

“Hiçbir İnsanımızı Ötekileştirmeyiz Ötekileştirmeye De İzin Vermeyiz”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ise “Bugün burada gönül belediyeciliği ve sosyal belediyeciliğin yeni bir projesinin açılışında bulunmaktayız. Biz kendisine hep inandık. Ve o inancımızı da hep koruyoruz. Bu daha fragman… Bu hizmetler devam edecek. Çünkü biz başka partilerin dedikodu söylemlerinden uzak bir şekilde sadece icraatlarımızla konuşuluruz. Dijital kütüphane çok önemli… İnşallah bunların sayısı artar. Bizde doğu, güney ayrımı yoktur. Hiçbir insanımızı ötekileştirmeyiz, ötekileştirmeye de izin vermeyiz. Hiç kimseyi ayrıştırmadan devam edeceğiz. Bütün çalışmalarımız bunun üzerinedir. Eğer bu çalışmalarla onların taktirini kazanırsak onların tercihidir. Ama bize oy vermeyecekler diye mahallemizi, insanımızı ayrıştırmak, ötekileştirmek inandığımız mukaddesatımıza ters düşer” dedi

“Projelerinin %50’sinden Fazlasını Pandemiye Rağmen Gerçekleştirdi”

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ise yaptığı açıklamada, “Bizim için en önemli işlerden biri kurdele kesmek, bir açılış yapmak. Başkanım bunu her gün yapabilir. Ama biz toplu açılış yapıyoruz. Bir çeşmeyi de açabiliriz. Başkanım çok övünülecek işler yapıyor. Övülecek çok yanı var. Belediye başkan adaylığında vizyon projelerle çıktı ve bugüne kadar projelerinin %50’sinden fazlasını pandemiye rağmen gerçekleştirdi. Gençlerimiz için spor salonları önemli, kütüphaneler önemli, her mahallede olması, ulaşılabilir olması çok önemli... Bizim gençliğimizde her evin içinde bir kütüphane vardı, ansiklopediler var. Biz ödevlerimizi, derslerimizi orada yapardık. Şimdi ki gençler onu görmedi. Gençler dijitalleşmeyi seçtiler ve bir tıkla bütün dünyaya ulaşabilmeyi istiyorlar. Sayın belediye başkanımız gençleri çok iyi anladığı için bugün dijital bir kütüphane açıyoruz. Ben hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlarımızın Mutlu Olması İçin Gayret Gösteren Herkesi Taktir Ediyoruz

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ise yaptığı değerlendirmede, “Bir şehirde, bir mahallede olan bir şey bir uç mahallede varsa o şehir büyük şehirdir. Mahallelerimizin isimlerini saydılar. Hakikatten 40 mahallemize yansıyan bu 23 hizmet hepimizi mutlu ediyor. Esasında kütüphane ile birlikte yansıda geçen o görüntüde bir rafta görmüş olduğum ‘Anadolu İrfanı’ adlı kitabı okuyan, tüm milletleri bağrında yaşamış, bir geçmişin evlatları olarak; çocuklarımız aynı minvalde yetişecekler ve ülkemize, milletimize hizmet edecekler. 13 spor kompleksinde, hemşerilerimiz sporlarını yaparak çok güzel bir alışkanlık elde edecekler. Avrupa’da olduğu gibi, sportif faaliyetlerini yapacaklar. Hiç kuşku yok ki; kütüphanenin açılmasıyla çocuklarımız bu irfanı elde ederken, kaynaşacak ve bu yapı sosyal bir yapı haline gelecek. Spor komplekslerinde yapılan spor sayesinde, hastanelerimizdeki poliklinik sayısı azalacak. Bugün mahallelerimizde kütüphanelerimiz olacak. Hizmetler, spor komplekslerimizle insanlarımızın ayağına gidiyor. İnşallah Elazığ’ımız büyükşehir hizmetlerini de gerçekleştirecek. Bu hizmetler belediye başkanımız ve diğer katılımcılar sayesinde gerçekleşecek. Taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Elazizli vatandaşlarımızın mutlu olması için gayret gösteren herkesi taktir ediyoruz” dedi. Yapılan açıklamanın ardından kesilen kurdele ile toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

19 Eyl 2021 - 12:43 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.