Elazığ'da jandarmadan 'kaplumbağa' mesaisi

Elazığ'da, Keban ilçe kara yoluna çıkan kaplumbağaların hem araçlardan zarar görmemesi hem de sürücülere risk oluşturmaması için jandarma ekipleri devriye görevi yapıyor.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, kara yolunda 15 kilometrelik hat üzerinde mayıs ve haziran aylarında sıkça görülen kaplumbağaların trafikte seyreden araçlardan zarar görmemesi, aynı zamanda trafiği tehlikeye düşürmemesi için zaman zaman devriye faaliyeti yürütüyor.

Jandarma ekipleri, karayolu üzerinde karşılaştıkları kaplumbağaları yolun dışına kadar taşıyarak hem hayvanları araç çarpmalarına karşı hem koruyor hem de sürücüler açısından yol güvenliğini sağlıyor.

Son olarak kara yolunun Kavakpınar köyü mevkisinde devriye görevi esnasında yol üzerinde kaplumbağa olduğunu ve araçların üzerinden geçtiğini fark eden ekipler, emniyet tedbirlerini aldıktan sonra kara yolu üzerinden kaplumbağayı alarak doğaya bıraktı.

Jandarmanın bu duyarlılığı kara yolunda seyreden sürücülerin taktirini topladı.

28 Haz 2020 - 12:12 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.