Elazığ ekmeğini çöpe atmıyor!

Elazığ Belediyesi’nin ülke çapında yankı uyandıran “Bayat Ekmek Toplama Projesi” vatandaşlar tarafından sahiplenildi.

Elazığ Belediyesi’nin ülke çapında yankı uyandıran “Bayat Ekmek Toplama Projesi” vatandaşlar tarafından sahiplenildi.

‘İnsaf Et, İsraf Etme’ sloganıyla şehrin muhtelif yerlerine yerleştirilen bayat ekmek toplama kutuları, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Veteriner Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2 günde bir topladıkları bayat ekmekleri ayrıştırma işleminin ardından geri dönüşüm amacıyla yem fabrikalarına ve besi çiftliklerine dağıtıyor.

Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, başlatılan bu uygulamadan dolayı Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ettiler. Ekmek israfının ülkemizde ciddi boyutlarda olduğunu ifade eden vatandaşlar, Belediye’nin bu kampanyasıyla ilgili olarak toplumun da duyarlı olması gerektiğini söylediler.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ülkemizde günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığına dikkat çekilerek, şehrimizde ekmek israfının önüne geçmek ve bayatlayan ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemek amacıyla 125 ayrı noktaya yerleştirilen bayat ekmek toplama kutularının, talep doğrultusunda artırılacağı belirtildi.

Açıklamada dünyanın pek çok noktasında insanlığın açlıkla mücadele ettiği belirtilerek, bu nedenle tüketim fazlası ekmeklerin çöp yerine bu kutularda toplanarak, dönüştürülmesinin önemi vurgulandı.

Projeyle israfın önlenmesi konusunda sosyal sorumluluk oluşturulmasının hedeflendiği belirtilen açıklamada, “Bilinçli davranan vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz” denildi.

25 Ara 2014 - 17:18 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.