ELAZIĞ LEZZETLERİ BEĞENİYLE İZLENDİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle düzenlenen programı değerlendiren  Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ’ın gastronomi zenginliklerini, kültürünü, musikisini, turizmini ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığını ifade ederek,  programın çok değerli bir çalışma olduğunu vurguladı.

ELAZIĞ LEZZETLERİ BEĞENİYLE İZLENDİ
Haber albümü için resme tıklayın

Akademisyen ve Gastronomi Uzmanı Asuman Kerkez tarafından hazırlanan ve Haber Türk TV’de yayınlanan Tadında Hikayeler Programı, Elazığ’a konuk oldu. Program büyük bir beğeni ile izlendi.

“DEĞERLERİMİZİ TANITILARAK TURİZM SEKTÖRÜNDE HAK ETTİĞİMİZ YERE GELMELİYİZ”

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ’ın bir çok zenginliği olmasına karşın bu zenginliklerin kapalı kaldığını belirtti. Arslan, “Odamızın 2018-2022 Stratejik Planında yer alan başlıklardan biri de; gastronomi ve turizm olup, temel hedef bunların etkin şekilde tanıtımının yapılarak, ilimizin bu sektörde hak ettiği yere yükselmesidir.

4 bin yıllık tarihi geçmişi ile onlarca medeniyetin katmanlarının bulunduğu Harput, bu yöreyi farklı kılmakta ve hem somut olmayan kültürel miras başta olmak üzere; zengin kültürel potansiyeli, gastronomisi, musikisi ve turizmiyle adeta altın tepside bizlere fırsatlar sunmaktadır. Gastronomi anlamında, dernek ve odalarımızın faaliyetlerini destekleyerek, önemli etkinliklerin yapılmasına ön açarken bir yandan da coğrafi tescillerle, temelleri olan bir süreci yönetiyoruz. Yöresel mutfağımız ve yöresel ürünlerimizin zenginliğinin farkındayız. Bunların bilinirliğinin ve tescillerinin yapılması bu süreçte çok önemlidir. Oda olarak, ülkemizde beğeni ile izlenen; Tadında Hikayeler Programı’nın bir bölümünün, ilimizde çekilmesi hususunda yaptığımız girişimler olumlu karşılanmış ve izleyicilerin büyük beğenisini gören program gerçekleştirilmiştir.

Programın bu denli değerli hale gelmesinde öz veri gösteren, akademisyen ve gastronomi uzmanı Asuman Kerkez’e, çok değerli hemşehrimiz akademisyen İlkay Gök’e, oda üyelerimiz Fırat Aral’a, Ayhan Şimşek’e, Gastronomi Derneği Başkanı’mız Harrun Seyran’a, Elazığ yemekleri yazarı gazeteci Mehtap Özer Seyran’a, Pirzolocı Yusuf Usta’ya, Sanatçılmız Yalçın Turan’a ve çok değerli saz heyetimize, kapalı çarşı esnaflarımıza ve programa katkı sağlayan tüm kurumlarımız ile vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Harput’un, Hazar Gölünün, Keban’ın, Kapalıçarşı’nın, çok önemli bir değerimiz olan; 8 köşe şapkamızın imalatını yapan son ustalarının ve ilimizde bir çok mekan ile yöresel ürün ve yemeklerinin tanıtıldığı programda yine Kürsübaşı geleneğimiz ve yerel musikimiz beğeni görmüştür. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimizin hem kültürel, hem de turizm ve gastronomi zenginliklerinin tanıtımına yönelik, bu tür girişimlerimiz devam edecektir. Bu kadar zengin bir kültürel mirasın temsilcileri olarak, ilimizin bu potansiyelini başta Türkiye olmak üzere, dünyaya tanıtmak ve turizm gelirlerinde ilimizi hak ettiği yere taşımak istiyoruz. Bu süreçte başta tüm kurumlar ve STK’lar olmak üzere, medyamız, kültür, sanat, gastronomi alanında yetkin kurum ve kişilerle birlikte yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

03 Oca 2022 - 13:44 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.