Elazığ, Monopoly'de!

Dünyada 106 ülkede oynanan, 40 ayrı dilde üretilen ve popüler kutu Oyunlarından biri olan Monopoly'nin

Dünyada 106 ülkede oynanan, 40 ayrı dilde üretilen ve popüler kutu Oyunlarından biri olan Monopoly'nin, Türkiye'nin 22 şehrinden oluşan yeni versiyonu Monopoly Türkiye çıktı.

Türkiye’de 81 il arasındaki yarışta seçilerek Oyun alanına girmeye hak kazanan iller arasında Elazığ da yer aldı.

Alınan bilgiye göre, Monopoly Türkiye'de hangi şehirlerin yer alacağı tüm Türkiye'nin oylarıyla belirlenirken, noter denetiminde, 11 Ocak-28 Şubat 2010 tarihleri arasında www.turkiyeoyveriyor.com adresi üzerinden yapılan oylamada 700 binin üzerinde oy toplandı. Oylama süresince site toplam 5,6 milyon kez görüntülendi. 81 il arasındaki yarışta seçilerek Oyun alanına girmeye hak kazanan iller, değer sırasına göre Giresun, İstanbul, İzmir, Sivas, Eskişehir, Ankara, Elazığ, Malatya, Trabzon, Rize, Ordu, Erzurum, Samsun, Mersin, Çorum, Çanakkale, Kastamonu, Gaziantep, Kocaeli, Adana, Bursa ve Antalya oldu.

Monopoly Türkiye Oyun alanındaki en değerli noktalarda Giresun ve İstanbul bulunurken, büyükşehirlerden Antalya ve Bursa en ucuz noktalarda, başkent Ankara da altıncı sırada yer alabildi.

Şu anda sadece Almanya, İngiltere, Fransa gibi 10 ülke kendi şehirlerinin yer aldığı yerel Monopoly versiyonlarına sahip bulunurken, Türkiye de kendi yerel Oyununu oluşturarak bu ülkeler arasında yerini aldı. İllerin belirlenmesi için yapılan oylamada Giresun en değerli şehir olurken, Adana, Bursa ve Antalya gibi büyük iller 'ev ve otel yapmak için en ucuz iller' oldu. Diğer ülkelerin Monopoly oylamalarında aynı tür sonuçlar elde edilmiş, Londra ve Paris gibi büyük metropolleri oylarıyla geride bırakan küçük şehirler, Oyunda da olsa birer 'başkent' olmuştu.

2 ay boyunca süren ve Karadeniz illeri arasında dayanışmanın yaşandığı oylama sonucunda, Oyun alanında Karadeniz'den Giresun, Trabzon, Rize, Ordu, Samsun, Çorum, Kastamonu olmak üzere 7 il yer aldı.

- TÜRKİYE DE REFERANDUMUNU YAPTI-

Monopoly'nin üreticisi Hasbro'nun Pazarlama Müdürü Arzu Çeltekoğlu, Oyunu şehirlerin tanıtımı için ciddi bir fırsat olarak gördüklerini ifade ederek, Oyunun, ülkenin kendi Monopoly'si olduğu için, Oyunda hangi illerin, nerelerde yer alacağına halkın kendisinin karar verdiğini kaydetti.

Çeltekoğlu, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkelerden sonra Türkiye'nin de kendi referandumunu yaptığını hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

'Bu seçimde de en iyi propagandayı yapan ve yarışmaya en sıkı sarılan taraf birincilik ipini göğüsledi. Giresunlular, inanılmaz bir örgütlenme ve dayanışma içinde illerini İstanbul'un bile üstüne taşıdılar, hatta Karadeniz bölgesinin dayanışmasını da sağlayarak, o bölgeden en fazla ili Oyuna sokmayı başardılar. Monopoly Türkiye ile oynayan çocuklar, Türkiye'nin güzelliklerini de bu sayede tanımış olacağı için büyük mutluluk duyuyoruz'

14 Eyl 2010 - 19:16 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.