Elazığ şehidini uğurladı

Gezi Parkı odaklı eylemlerde yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Tunceli'de düzenlenen gösteriler sırasında kalp krizi geçirerek şehit olan polis memuru Ahmet Küçüktağ için memleketi Elazığ'da tören düzenlendi.

Gezi Parkı odaklı eylemlerde yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Tunceli'de düzenlenen gösteriler sırasında kalp krizi geçirerek şehit olan polis memuru Ahmet Küçüktağ için memleketi Elazığ'da tören düzenlendi. Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bir yiğit vatan evladını daha kalplerine gömdüklerini söyledi. Şehit polis memurunun dün akşam öfkeye karşı mücadele ederken şehit düştüğünü dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: "Kimseye söylemedi, vasiyet etmedi ama ben onun fısıltılarını duymaktayım. Bu öfkenin sebebiyle mücadele etme ödevini de bizim omuzlarımıza bıraktı. Evet bir kavga vereceğiz ancak öfkelilere karşı değil, öfkenin sebeplerine karşı olacak bu kavga. Biz geride kalanlar az biraz daha yaşayacak olanlar söz veriyoruz. Öfkenin sebebini inşallah yok edeceğiz. Şehidimizin muhterem annesi, babası, kederli eşi sevgili Gülşah kızım, hakkınızı helal ediniz, şiddete karşı emanetinizi koruyamadık. Rahat uyu kardeşim. Rahat uyu kısa ömür, rahat uyu kısa saadet." Konuşmanın ardından Tunceli Müftüsü Hüseyin Yıldırım tarafından dua edildi. Daha sonra cenaze İzzet Paşa Camisi'ne götürüldü. Şehidin cenazesinin Fırat Üniversitesi Hastanesi morgundan alındığı sırada fenalık geçiren annesi Miyase Küçüktağ, tören sırasında eşi Süleyman Küçüktağ'a "Sen dik dur, sen şehit babasısın" dedi. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve öteki ilgililer, aileye başsağlığı diledi. Törene, şehidin eşi Gülşah Küçüktağ, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay ve Zülfü Demirbağ, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek ve polis memurları katıldı. Şehidin cenazesi, İzzetpaşa Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Harput Mezarlığı'na defnedildi.

13 Mar 2014 - 10:28 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.