Elazığ Şiire ve sanata doyacak

Elazığ Valisi Muammer Erol, Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarının gerek içeriği gerekse üstlendiği misyonuyla artık kültürel alanda Elazığ’ın

Elazığ Valisi Muammer Erol, Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarının gerek içeriği gerekse üstlendiği misyonuyla artık kültürel alanda Elazığ’ın en önemli markalarından birisi olduğunu belirtti.

Elazığ Valisi Muammer Erol, Uluslararası Hazar Şiir Akşamları ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi. “Bu yıl 18. yapılacak olan Uluslararası Hazar Şiir Akşamları gerek içeriği gerekse üstlendiği misyonuyla artık kültürel alanda Elazığ’ın en önemli markalarından birisi haline gelmiştir. Her yıl olduğu gibi bu yılda 3 gün boyunca Elazığlılar şiire ve sanata doyacaklardır. Küçük Hazar’dan büyük Hazar’a doğru uzanan bu muazzam coğrafyanın gök kubbesinde Uluslararası Hazar Şiir Akşamları ile bırakacağımız ses, bu şehrin kültürel ve sanatsal birikiminin bir yansımasıdır. Bu yılki şiir akşamlarının “sevgi ve hoşgörü” ana temasıyla büyük mutasavvıf Ahmet Yesevi’nin adına ve anısına düzenlenmesi ise ayrıca önemli bir husustur. Ahmet Yesevi öğretisini topluma yaymak ve gençlerimize sevdirmek amacıyla bu yıl gerek ilköğretim okulları gerekse de üniversite öğrencileri arasında yarışmalar düzenlenmiştir. Yine Ahmet Yesevi adını dimağlara nakşetmek adına Yesevi konusunda uzman akademisyenler tarafından onun öğretilerini tanıtmak amacıyla bir panel de düzenlenecektir. Sadece şiirle ve sözle yetinilmeyip müzikle de Yesevi hoşgörüsü “Sevgi ve Hoşgörü Senfonisi” ile seslendirilecektir. Hazar Şiir Akşamları ile özdeşleşen bir diğer etkinlik olan Türk Dünyası Hizmet Ödülleri bu yıl Türk dünyası başta olmak üzere mazlum coğrafyalarda önemli sosyal ve kültürel projeler gerçekleştiren Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı TİKA’ya verilecektir. Kısaca Hazar Şiir Akşamları kültürel zenginliği ve üstlendiği misyonu ile Elazığ’ın kültürel markası olarak gelecek yıllarda da Elazığ’dan yükselen bir ses olarak kültür ve sanat adına önemli bir meşale olmaya devam edecektir.”

10-13 Haziran 2010 tarihleri arasında yapılacak 18. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarının programı şöyle:

10 Haziran 2010 PERŞEMBE

Sinevizyon ve Tanıtım Gösterimi

Kürsübaşı Programı

Saat: 20:15

Yer: Fırat TV Stüdyosu

11 Haziran 2010 CUMA

Tanışma Toplantısı

Saat : 09:30-11:00

Yer : Akgün Oteli-Kubbealtı Salonu

“Sevgi ve Hoşgörü” konulu Afiş, İllüstrasyon, Fotoğraf ve Kitap Sergisi

(Fırat Üni.-Yesevi Üni.)

Saat: 11.15–12.10

Yer: Eski Hükümet Konağı

Şairler Yürüyüşü

Saat: 14.30

Yer: Eski Belediye önünden Öğretmenevi’ne

Şiir Akşamları Açılış Töreni

Saat: 15.00–16.15

Yer: Öğretmenevi Önü

Panel-AHMET YESEVİ “Sevgi ve Hoşgörü”

Saat: 17.00–18.40

Yer: F.Ü AKM

Hazar Şiir Akşamları Sanat Konseri

Saat: 20:30

Yer: F.Ü AKM

12 Haziran 2010 CUMARTESİ

Saat: 09:00 İlçelere Hareket

Saat: 10:00 İlçe Programları(Maden, Sivrice, Karakoçan, Palu, Kovancılar)

Saat: 10:00–12:00 Dergicilik Paneli “Şiir Akşamlarının Kültürümüze Katkısı”

Yer: Öğretmenevi

Saat: 14:30T.D.H.Ödül Takdimi-Yesevi Sanat Topluluğu Konseri

Yer: F.Ü AKM

Saat: 20:15 Şiir Yarışması Ödül Töreni

Saat : 20:30 HAZAR ŞİİR AKŞAMLARI

Yer : Sivrice İlçesi Sosyal Hizmetler Müd. Tesisleri

13 Haziran 2010 PAZAR

-Gezi Programı

-Sivrice- Harput-Pertek

-Uğurlama…

10 Haz 2010 - 23:55 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.