ELAZIĞ TSO KUZEY MAKEDONYA’DA TEMASLARDA BULUNDU

Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde, Elazığ TSO’nun da ortak olduğu, Seven Doors to Europe isimli Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu kapsamında; Fırat Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi ile birlikte Elazığ TSO, İnegol TSO, Burdur TSO, Sivas TSO ve Gaziantep Ticaret Odası temsilcileri Makedonya’ya çalışma ziyareti düzenledi.

ELAZIĞ TSO KUZEY MAKEDONYA’DA TEMASLARDA BULUNDU
Haber albümü için resme tıklayın

Makedonya programı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu, programın hem Makedonya’yı tanıma, hem de buradaki gözlemlerin iş dünyasına aktarılması açısından çok önemli bir deneyim olduğunu belirtti. İş dünyası heyetine başkanlık eden Aksu, program sonrası yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Uşak Üniversitemizin koordinatörlüğünü yaptığı, Avrupa’ya açılan Yedi Kapı Seven Doors To Europe adlı Erasmus Projesi kapsamında; ülkemizin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren, 5 ayrı oda temsilcisinin katılımı ile Makedonya’da, çok önemli temaslarda bulunduk. Program kapsamında, Kuzey Makedonya Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Enver Hüseyin, İştip Belediyesi, Balkan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Şener Bilalli, Kısa adı MATTO olan Makedonya Türkiye Ticaret Odası Başkanı Aydoğan Ademoski, Başkan Yardımcısı Bilal Sucubaşı ile MATTO Yönetim Kurulu Üyeleri Mürteza Sulooca ve Mustafa Dillioğlu ile ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirdik.”

“Türk İş İnsanlarına Kapılarının Sonuna Kadar Açık Olduğunu Gördük”

Açıklamalarını sürdüren Aksu,Hem Makedonya’yı tanıma, hem de karşılıklı iş fırsatlarının değerlendirildiği görüşmelerde, çok sıcak karşılama gördük.Makedonya’nın bağımsızlığından bu yana, Türkiye’den ülkeye yaklaşık 2 milyar dolar değerinde yatırım yapıldığını ve yabancı yatırımların, yüzde 38’inin Türk yatırımcılar olduğunu öğrendik. Türkiye ile Makedonya arasındaki ticaret hacminin, 2 milyar dolara ulaştırma hedefiyle ülkede 6 ayrı serbest bölge olduğunu öğrendik.

Çok önemli imkanların olduğu bu bölgeler, aynı zamanda AB ülkelerine açılan bir kapı ve işletmeler için lojistik merkez olabilme potansiyeline sahip. Ziyaretlerimizde hem ilgili bakanlıklar, hem Balkan Üniversitesi, hem de İşkip Belediyesi’nin, Türk iş insanlarına kapılarının sonuna kadar açık olduğunu gördük. Programa katılan iş dünyası temsilcisi profesyoneller ve akademisyenler için çok bilgilendirici ve yararlı bir ziyaret oldu. İnşallah sonuçları itibarı ile de çok sayıda soydaşımızın yaşadığı ve Türkçe’nin, tüm ülke sathında çok iyi derecede konuşulduğu Makedonya ile hem ticari hem de kültürel ilişkilerin gelişmesinde, yararlı olacağına inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

13 Ara 2021 - 14:54 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.