Elazığ TSO’nun AVM’lerle İlgili Düzenleme Önerisi Bakanlık Gündeminde…

Elazığ TSO 14 Meslek Grubunun önerisi üzerine 2020 Aralık ayı içerisinde yerel esnafa destek olunması amacıyla Maliye ve Hazine Bakanlığı, TOBB ve ulusal market zincirlerinin genel merkezlerine gönderilen talep yazısı ile; AVM’lerin Cumartesi günleri saat 13.00’dan sonra hizmet vermesi ve Pazar günleri kapanması teklifi Bakanlık gündeminde…

Elazığ için bu haklı talebimiz Ülkemizdeki tüm esnafların da beklentisidir…

Konuyu değerlendiren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan Elazığ TSO’nun bu talebinin aslında tüm ülke genelinde faaliyet gösteren küçük esnafların da ortak sorunu olduğunu ifade etti.

Başkan Arslan değerlendirmesinde, “ Bir süre önce Maliye ve Hazine Bakanımız Lütfü Elvan ile bir araya gelen TESK Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken, AVM ve zincir marketlerle ilgili yasanın bir an önce çıkarılmasını talep etmiş ve konu medyaya da yansımıştır. Sayın Elvan’ın bu konuda İngiltere örneğini vererek, İngiltere’de zincir market ile AVM’lerin hafta içerisinde saat 10.00-18.00 arasında açık olduğuna dikkat çekmiştir. Açıklamada Cumartesi günleri saat 13.00’te kapanan bu işletmelerin, pazar günü ise tümüyle kapalı olduğuna dikkat çekilmiştir. Sayın Elvan, bu örneğin Türkiye’de olabileceğini, bunun yönetmelikle yapılabileceği ifade etmiştir.

Odamızın 14’üncü Meslek Komite Üyeleri ve Meclis Üyelerimiz Sayın Aytunç Sunguroğlu ile Sayın Mustafa Tunç tarafından bu öneri getirilmiş ve Odamız bu öneriyi resmi yazı ile ilgili kurumlara ve muhataplarına ulaştırmıştır. Bugün geldiğimiz noktada Odamızın önermiş olduğu çözümün masada olması bizler ve tüm esnaflar adına sevindirici bir gelişme olmuştur. İnşallah beklediğimiz şekilde sonuçlanmasını umut etmekteyiz” ifadelerinde bulundu.

25 Şub 2021 - 11:38 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.