Elazığ'da eğitim yatırımları

Elazığ'da 2010-2011 eğitim yılı yatırım programında yer alan 148 derslikli 14 adet ilköğretim okulundan...

Elazığ'da 2010-2011 eğitim yılı yatırım programında yer alan 148 derslikli 14 adet ilköğretim okulundan 44 dersliği barındıran 5 ilköğretim okulu eğitime kazandırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Elazığ'da 2010-2011 eğitim yılı yatırım programında yer alan 148 derslikli 14 adet ilköğretim okulundan 44 dersliği barındıran Baskil Mustafa Bilbay, Karakoçan Bulgurcuk, Merkez Salkaya, Sivrice, Merkez Kanuni Sultan Süleyman olmak üzere 5 ilköğretim okulunun yapımlarının tamamlanarak eğitime kazandırıldığı kaydedildi.

88 derslikten oluşan Alacakaya Merkez, Arıcak Yayalabaşı, Maden Atatürk, Arıcak YİBO, Arıcak Üçocak beldesi, Baskil Büyükpınar ve Palu Karasalkım olmak üzere 7 ilköğretim okulunun yapımının devam ettiği, 16 derslikten oluşan Merkez Hankendi ve Merkez Sarıkamış Köyü ilköğretim okulunun yapım işinin ise ilan aşamasında olduğu belirtildi.

Yatırım programında yer alan 4 ana okulundan 2 adet 80 öğrenci kapasiteli Palu Anaokulu ve Merkez Sanayi Mahallesi anaokullarının tamamlanarak eğitim öğretime açıldığı, yine 2 adet 80 kapasiteli Merkez Ziya Gökalp İlköğretim Okulu bahçesinde ve Aksaray Mahallesi Yakup Şevki Paşa İlköğretim Okulu bahçesindeki anaokullarının yapım işinin sürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"60 kapasiteli Uzuntarla, Yünlüce ve Mollakendi ilköğretim okullarına ait 3 adet yemekhanenin yapım işi devam etmektedir. Karakoçan YİBO için yapılan 10 daireli lojman geçici kabul aşamasındadır.

2010 yılı devlet yatırım programında yer alan Elazığ Spor Lisesi kapalı spor salonu ile Karakoçan 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu tamamlanarak hizmete açılmıştır. 16 derslikli Karakoçan Anadolu lisesi ile Merkez 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu yapımı ise devam etmektedir. Ayrıca 2011 devlet yatırım programında yer alan Fatih Anadolu Lisesi Spor Salonu ile Palu Kız Meslek Lisesi 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu yapım işi ilan aşamasında olup, Merkez 24 derslikli Anadolu Lisesi ile Kovancılar Sağlık Meslek Lisesinin ihale işlemleri devam etmektedir. Ayrıca 24 adet ilköğretim okulunun büyük onarımları yapılarak tamamlanmıştır."

-TOKİ vasıtasıyla yaptırılan okullar-

2010-2011 yıllarında TOKİ vasıtasıyla yaptırılan Kovancılar'da 32 derslikli ilköğretim okulu ile kapalı spor salonu tamamlanarak eğitim ve öğretime açıldığı belirtildi.

Açıklamada, "24 derslikli Ahmet Yasevi Sosyal Bilimler Lisesi, 8 derslikli İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ve buna bağlı olarak yapılan öğrenci pansiyonu ile 10 daireli lojman ve Kovancılar Okçular 8 derslikli İlköğretim Okulu'nun geçici işgalleri yapılarak eğitim ve öğretime açılmıştır. Ayrıca yine TOKİ tarafından İlimiz Zafran mevkiinde 636 ve 696 konutlu projenin içerisinde 32 derslikli bir ilköğretim ve 32 derslikli bir adet lisenin yapımı devam etmektedir" denildi.

Eğitme Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında ise Elazığ Spor Lisesine hayırsever Kaya Karakaya tarafından 4 ilave derslik ile Metin Koloğlu Sağlık Meslek Lisesi ile pansiyon binasının tamamlanarak eğitim ve öğretime açıldığı, 300 öğrenci kapasiteli Hidayet Akçadağ Ağar öğrenci pansiyonunun ise yapım işinin devam ettiği kaydedildi.

15 Oca 2012 - 12:27 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.