Elazığ’ın İlk Bahçesinde Hasat Yapıldı

Haber: Faik Akgün -  Ahmet Türkay tarafından yetiştirilen ağaçlardan oluşan, Elazığ’ın ilk fıstık bahçesinde hasat yapıldı

Elazığ’ın İlk Bahçesinde Hasat Yapıldı
Elazığ’ın İlk Bahçesinde Hasat Yapıldı
Video için play'e tıklayın

Elazığ’da bir ilke imza atan Mehmet Hanifi Türkay’ın, yetişmez denilen fıstığı, Elazığ’da yetiştirerek, Elazığ’ın ilk fıstık bahçesini kurduğunu, geçtiğimiz günlerde kamuoyunun gündemine taşımıştık. Elazığ’ın ilk fıstık bahçesinde, şu sıralar hasat telaşı yaşanıyor. Olgunlaşan fıstıklar, ağaç altlarına serilen şilteler üzerine toplanıyor. İşçilerin yoğun bir efor sarf ederek topladığı fıstıklar, meşakkatli, ama bir o kadar da güzel olan ,lezzet yolculuğuna başlıyor. İşçiler tarafından toplanan fıstıkların, sonraki durağı ise kendilerini, temizlenip kavrulacakları, fabrikaya götürecek olan kamyonlar oluyor. İşletmede işlenen fıstıkların, son durağı ise ABD oluyor.

“İhracatçı Firmamız Oluşturduğu Ekip İle Fıstıkları Hasat Etmeye Başladı”

Elazığ’ın ilk fıstık bahçesini kuran Mehmet Hanifi Türkay, bu yıl ki fıstık hasadı ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ Gaziantep’in Nizip ilçesinden gelen, ihracatçı firmamız bahçemizdeler. Oluşturmuş oldukları ekip ile, fıstıkları hasat etmeye başladılar.”

“Mehmet Amcamızın Ürettiği Fıstıkları ABD’de Bulunan Müşterilerimize Yolluyoruz”

Elazığ’ın ilk fıstık bahçesini hasat eden, ihracatçı firmanın yetkili ise yaptığı değerlendirmede,Mehmet Hanifi Türkay’ın yetiştirdiği fıstıkları, yurt dışına ve özellikle ABD’de bulunan, özel müşterilere gönderdiklerini kaydetti. İhracatçı firma yetkilisi “ Mehmet amcamızın, büyük bir özenle yetiştirdiği fıstıkları topluyoruz. Bu fıstıkları, işletmemizde işleyerek yurt içi ve yurt dışındaki özel müşterilerimize yolluyoruz. Özellikle ABD’de bulunan müşterilerimize, Mehmet amcamızın ürettiği fıstıkları gönderiyoruz. Mehmet amcamıza, verdiği emekler dolayısıyla çok teşekkür ediyoruz. “ dedi.

23 Ağu 2021 - 15:28 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.