Elazığ’ın Kalbindeki Hasarlı Bina  Korku Saçıyor

Özel Haber: Faik Akgün - Elazığ’ın en işlek noktalarından biri olan General Abdullah Alpdoğan Caddesi’ndeki hasarlı binanın madde bağımlıları tarafından kullanıyor olması bölge sakinlerini ve esnafları tedirgin ediyor

Elazığ’ın Kalbindeki Hasarlı Bina  Korku Saçıyor
Elazığ’ın Kalbindeki Hasarlı Bina  Korku Saçıyor
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elazığ şehir merkezinin kalbi konumunda bulunan General Abdullah Alpdoğan Caddesi’nde yaşayan vatandaşlar ve esnaflar yıkılmayan hasarlı binadan dolayı şu sıralar zor günler geçiriyorlar. 24 Ocak 2020 yılında meydana gelen depremde ağır hasar aldığı için boşaltılan bina, aradan geçen bir yılı aşkın zamana karşın yıkılmadı. Yıkılmayan bina madde bağımlıların mekanı haline geldi. Şehrin en önemli noktasının madde bağlıları tarafından kullanılıyor olması ciddi bir şaşkınlık yaratırken madde bağımlılarının çıkarttıkları taşkınlıklar ise bölge sakinlerini korkutuyor.

Hasarlı Binayı Kullanan Madde Bağımlıları Binamızı Ateşe Verdi

Bölgede yaşayan vatandaşlar ve esnaflar adına açıklamalarda bulunan Orhan Doğan, binanın yıkımından İl Özel İdaresi’nin sorumlu olduğunu ancak İl Özel İdaresi’nin bu yıkımı gerçekleştirmediğini ifade etti. Doğan “ Ben bu caddede 4 yıldır esnaflık yapıyorum. Hemen dükkanımın yanında 24 Ocak 2020’de meydana gelen depremde ağır hasar aldığı için boşaltılan bir bina bulunuyor. Bu bina deremin üstün neredeyse 1,5 yıl geçmiş olmasına karşın yıkılmadı. Yıkılmayan bu bina şu anda madde bağımlıları tarafından kullanılıyor. Gün içerisinde onlarca kez binaya girip çıkıyorlar. Elazığ’ın en önemli ve merkezi noktasında bunlar yaşanıyor. Metruk binadan bizim binaya girdiler. Dibinde dükkanımın bulunduğu binayı yaktılar. Olay Ramazan’ın birinci günü meydana geldi. Çevredekiler arayıp bize haber verdi. Sadece dükkanları görüyorlar. Ancak çevresinde neler oluyor diye bakan yok. Çevredekiler görmese yangın bir felakete sebep olacaktı. Belki de dükkanlarımız bile yanacaktı.” dedi

“Binanın Yıkım Sorumluluğu İl Özel İdaresi’ne Ait”

Binanın yıkımından Elazığ İl özel İdaresi’nin sorumlu olduğunu ifade eden Doğan Elazığ İl Özel İdaresi ile binanın yıkılması için çok sayıda görüşme yaptıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını kaydetti. Doğan” Esnaf olarak malumunuz olduğu üzere pandemiden dolayı zor bir süreç geçiriyoruz. Bu bina yıkılmadığı için yarın daha da büyük bir sıkıntı yaşar mıyız diye korkuyoruz. Binayı kullanan madde bağımlıları bağırıp çağırıyorlar. Taşkınlık çıkartıyorlar. Onları gören müşterilerimiz de haklı olarak tedirgin olduğu için alış veriş yapmaya gelmiyor. Geçen hafta Cum günü bu binayı yıkacakları yönünde bize bilgi verdiler. Ancak yıkmadılar. Bu kadar olumsuzluk oluşturmasına rağmen binayı neden yıkmadıklarını anlayamıyoruz. Bu binanın yıkım sorumluluğu İl Özel İdaresi’ne ait. Bu nedenle kendileri ile görüşme yaptık. Yıkılacak dediler. Ancak 1,5 yıldır hala yıkılacak. Biran önce bu binayı yıkmalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yıkmadıkları Bu Bina Yüzünden Müşteri Kaybediyoruz”

Pandemi nedeniyle zor günler geçirdiklerini hatırlatan Doğan hasarlı binanın madde bağımlıları tarafından kullanılıyor olmasının kendilerine çok ciddi zarar verdiğini bu nedenle müşteri kaybettiklerini vurguladı. Doğan, “Esnaf olarak zaten zor durumdayız. Bu da yetmiyormuş gibi yıkmadıkları bu bina yüzünden müşteri kaybediyoruz. Bakın burası eski adıyla Bağ Kur Caddesi yeni ismi ile General Abdullah Alpdoğan Caddesi’dir. Elazığ’ın kalbi konumunda olan bir yerdir. Buna karşın bu kötü görüntü ortadan kaldırılmıyor. Her gün içeride birileri var. Yetkililer gelip bir baksınlar eminim ki bu bağımlılar ile göz göze geleceklerdir. “ dedi.

19 Nis 2021 - 15:49 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.