ELSAD'tan imar komisyon toplantısı

Elazığ Stratejik Araştırma Derneği (ELSAD), Elazığ’ın kalkınması için hazırladığı projeleri tanıtmak için imar komisyonu toplantısı yaptı.

Elazığ Stratejik Araştırma Derneği (ELSAD), Elazığ’ın kalkınması için hazırladığı projeleri tanıtmak için imar komisyonu toplantısı yaptı.

Özel bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Elazığ milletvekili Metin Bulut, ELSAD Murat Erdoğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Salim Turan, Çevre, Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, Çevre, Şehircilik İmar Şube Müdürü Mahir Özer ve Elazığ Stratejik Araştırma Derneği üyeleri katıldı.

Toplantının gündemi öncesinde ülkede son dönemdeki yaşanan olaylara dikkat çeken Erdoğan, “Biz insanın hayatına yönelik, malına yönelik her türlü terör hareketini kınıyoruz. İnsanın canı, malı her şeyin üzerindedir. Haksız yere telef edilmesini canların yakılmasını üzüntüyle izlemekteyiz. Memleketimizde bunun yaşanmaması gerekir. Bu işi yapanları kınıyoruz. Memleketimizi, huzura, barışa ihtiyacı vardır. Bu nedenle bu barış döneminin başlamasını tekrar talep ediyoruz” dedi.

ELSAD’ın, Elazığ’a hizmet etmek için bir takım projeler hazırladığını, bu projeleri zaman zaman gündeme getirdiklerini ifade eden Erdoğan, projelerin kalkınmaya katkı sağlayacağı hakkında projeleri, şehrin yöneticilerine de sunduklarını söyledi. Erdoğan, “Bugün ki bu toplantının amacı da yine bu projelerimizi hem değerli halkımıza bildirmek, hem de burada konuyla ilgili olan siyasetle ve kamu idarecilerine bu husus yeniden anlatmak olacaktır. Alternatif cazibe alanı olarak Keban caddesini yeni bir ticari alan olarak yeni bir yerleşim alanı olarak öne çıkması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“MEVCUT SANAYİ SİTESİ KALDIRILMALI”

Mevcut sanayi sitesinin kaldırılması hakkında projelerini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Mevcut sanayi sitesi 1960-1965 yıllarda kurulmuş olan bir sitedir. Zamanına göre güzel kurulmuş ancak aradan geçen süre içerisinde artık işlevsiz bir hale gelmiştir. Çevresindeki mahallelerin gelişimini engelleyici ve modern çağa uygun bir sanayi sitesi değildir. 2016 yılı içerisinde Avrupa uyum yasaları çerçevesinde şehir içerinden bulunan sanayi siteleri zaten kaldırılacak. Biz şimdiden bu sanayi sitesinin modern ve daha büyük, içerisinde itfaiyesi olan, hastanesi olan çevresi tamamıyla güvenlik altına alınmış, güvenceleri sağlanmış ve her işletmecinin kendisine uygun büyüklükte sosyal alanları bulunan büyük bir sanayi sitesinin olmasını projelendirdik. Sanayi sitesi esnafının da buna sıcak baktığını biliyoruz. Yalnız orada bazı sorunlar var o sorunların nasıl giderilmesi gerektiği konusunda da görüştük. Akıllarında olan sorunları da çözebileceğimize inanıyoruz. Bu hususta gerek sanayi sitesi esnafıyla gerekse buradaki siyasi büyüklerimizle, idarecilerimizle bu hususu gündeme getirmeye çalışacağız.”

“TRANS GELİŞİM ALANINDA 5 BİN NİTELİKLİ İNSAN ÇALIŞACAK”

Trans gelişim alanı ve lojistik merkez projesi hakkında da bilgi veren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Lojistik alanların olduğu depolama alanlarının bulunduğu ve Elazığ’da üretilen ve çevre üretilen malların pazarlanabileceği serbest bölge fuar alanı, lojistik merkez, depolama alanı ve bütün ulaşım imkanlarının olduğu bir yer yani demiryolu, hava yolu, karayolunun bulunduğu merkezde bir trans gelişim alanı düşünüyoruz. Bu trans gelişim alanını gerçekleştirmiş olursak, burada 5 bine yakın nitelikli insan çalışacak. Burada büyük bir ticari alan olacaktır. Biz bununla bölgemizde bir farklılık oluşturmaya çalışacağız. Bu projelerimizin tamamı büyük projelerdir. Biz bunun farkındayız ama bu projelerin gerçekleşmesi halinde ise şehrimize bir nefes açacak. Kalkınmayı sağlayacak. Şehrimizi belki de büyük bir basamak atlatacak çalışma yapmış olacağız. Biz sadece işin proje kısmını danışmanlık kısmını üstlendik. Tabii bunun icraatı siyasi irade ve idarecileri, bölge insanının taleplerine bağlı olarak gelişecektir. Biz bu rolümüzü sonuna kadar gerçekleştirmeye çalışacağız.”

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI MESAİ ARKADAŞIMIZ”

Seçimlerden önce sivil toplum kuruluşlarının çalışma arkadaşları olacağını ifade ettiğini belirten AK Parti Milletvekili Metin Bulut ise toplumun normalleşmesinin ancak STK’ların harekete geçmesiyle başlayacağını söyledi. Ancak böyle bir durumda bir il ve ülkenin gelişip, kalkınabileceğini anlatan Bulut, şu ifadelerde bulundu:

“Bundan dolayı ELSAD’a ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bu Cumartesi günü adeta bir çalıştay düzenlemişler. İlin geleceği ile alakalı, kalkınmasıyla alakalı resmi kurum ve kuruluşlarımızın ilgili alanındaki bütün müdürlerini burada davet etmişler. Elazığ’ın geleceği ve kalkınmasıyla alakalı biz bu çalıştayda olacağız. Bir adım öteye gidebilmesiyle alakalı olarak en azından ne yapabiliriz diye bunun çalışması içinde olacağız. Sayın başkanım 3 ana başlıktan bahsetti. Bu çalışmaların 3’ü de bizi heyecanlandıran, bizi bu konuda umutlandıran projeler oldu. Bunlardan biri trans gelişim alanı, yıllardan beri Elazığ’ın bir lojistik merkez olmasıyla alaka bir çalışma düşülmektedir. Hakikaten Elazığ lojistik merkez olabilecek nadide bölgelerden bir tanesidir. Bu trans gelişim alanı da bu işi hızlandıracak ve bu işe lokomotif olabilecek güçte o nitelikte bir projedir. Bu sayılan projelerin hepsi aslında resmi kurum ve kuruluşların yetkisi dahilinde olan şeylerdir. Belki bir kısmı belediyemizi ilgilendiriyor. Bir kısmı başka kuruluşumuzu veya bakanlığımızı ilgilendiriyor ama bir STK şunu yapıyor. Ben şehrimin bir derdini belediyeyi ilgilendiriyor olsa dahi dertleniyorum. İlimin bir sıkıntısını bu konuda sahipleniyorum anlamında ortaya çıkıyor. Bu mevcut kurum ve kuruluşlarımızın da elini güçlendirecek, siyasi mekanizmayı da harekete geçirecektir. Bundan dolayı da bu projeleri çok anlamlı buluyorum.”

02 Ağu 2015 - 13:25 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.