Engellilere Şoför Engeli!

HABER: MUSTAFA EKİNCİ - 11 yıl önce bir kavgada kafasına aldığı darbe sonrası vücudunun bir kısmında felç yaşayan Oktay Çelikel, otobüs ve minibüs şoförleriyle yaşadığı sıkıntıları gazetemize anlattı. Çelikel, şoförler yüzünden artık otobüse binmediğini belirterek, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan yardım isteğinde bulundu.

“ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI SESİMİZİ DUYSUN BİZE YARDIM ETSİN”

Otobüs şoförlerinin kendi görevi olmadığı söyleyerek engelli rampasını açmadığını ifade eden Çelikel, “Biz engelliler için Elazığ’da en büyük sıkıntı şoförlerin engelli rampasını açmaması. Şoföre söylediğimiz zaman bize diyor ki o benim görevim değil, senin yanında bir refakatçi olması lazım ki sen otobüse biner ve inerken sana engelli rampasını açı kapatsın. Benim annem 60 yaşında yürüyemiyor, babam 60 yaşında peki kim bana refakatçi olacak. Bu yüzden 1-2 şoför ile kavga ettim. Belediye binasının tam karşısında otobüse binecektim. Otobüs geldi, ben şoföre doğru hareket ettim ve ona dedim ki, rampayı indirirseniz bende bineyim. O da bana bu benim görevim değil ben açmam dedi. Sinirlendim tartışmaya başladık. Açamayacağımı söyledim ama ikna edemedim. Açmamakta ısrarcı olunca, Allah razı olsun orada yaşlı bir amca bana sen tartışma boş ver ben açarım dedi ve indi bana rampayı açtı. Şoförü şikayet ettim. Ama sonrasında yine aynı sıkıntıları yaşadım. Bize yardımcı olan çok az şoför oluyor veya ben o şoförlere denk geliyorum. Ondan sonra tövbe ettim daha da otobüslere binmiyorum. Sadece evin etrafında akülü arabamın götürdüğü yere kadar gidiyorum, uzak yerlerde işim olsa iptal ediyorum gitmiyorum. Ben buradan çok sevdiğim Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları'nın sesimi duyup bu konuda bize yardımcı olmasını istiyorum“ dedi.

“MİNİBÜSLER BİZİ GÖRÜNCE DURMUYORLAR”

Elazığ’da minibüslerde engelli rampası ve asansörünün olmadığını söyleyen Çelikel,“Avrupa Birliği'nin yeni yönetmeliğine göre bütün otobüs ve minibüslerde engelli rampası ve asansörü olmak zorunda, engeliler kimseye gerek duymadan otobüse ve minibüse rahat binsin ve seyahat hürriyetine sahip olsunlar diye. Elazığ'da hiç bir minibüste bu yok. Olanda poşet sarmış kullanmıyor En azından otobüslerde var ve bazı şoförler bize yardımcı oluyor. Minibüsler bizi görünce durmuyorlar bile. Acilen bir yere gitmek istesem gidemiyorum. İlaçlarımı annem ve babam alıyorlardı eskiden, şimdi virüsten dolayı onlarda alamıyor. Bende otobüs ve minibüslerden dolayı alamıyorum.” İfadelerini kullandı.

31 Ara 2020 - 14:35 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.