Erman  SGK Verilerini Açıkladı

Elazığ SGK İl Müdür Vekili Mehmet Sıtkı Erman Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.  Erman açıklamasında Elazığ’ın aktif sigortalı sayısını kamu oyu ile paylaştı.

Erman  SGK Verilerini Açıkladı
Haber albümü için resme tıklayın

Erman yaptığı açıklamda şu ifadelere yer verdi, “ Her yıl 16-22 Mayıs tarihleri arasında 16 Mayıs’ı da içine alan hafta Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Sosyal Güvenlik Haftası’nın amacı; paydaşlarımızı, toplumu, sosyal güvenlik alanında bilinçlendirmek, Kurumumuzca yürütülen faaliyetler hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmektir. Sosyal Güvenlik Haftası, toplumda bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanıyor.

“ Toplam 143 Bin 127 Sigortalı Çalışanımız Bulunmaktadır

Elazığ’ın SGK’lı ve emekli sayısına ilişkin de açıklamalarda bulunan Erman, “Sosyal Güvenlik Kuruluşlarımızın tek çatı altında toplanmasıyla beraber, hizmetin kalitesinin arttığı, kurumların bir araya gelmesi (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) çalışmalardan daha çok verim alınmasını sağladı.

İlimizde Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı:

4/a Sigorta Kapsamında:55.557 kişi

4/b Sigorta Kapsamında: 12.958 kişi

4/c Sigorta Kapsamında: 18.537 kişi olmak üzere toplam 87.049 emeklimiz bulunmaktadır.

Yine ilimizde Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı:

4/a Sigorta kollarına tabii: 97.499 kişi

4/b Sigorta kollarına tabii: 15.142 kişi

4/c Sigorta kollarına tabii: 30.486 kişi olmak üzere toplam 143.127 kişi aktif sigortalı çalışanımız bulunmaktadır.”dedi

“Ülkemizde Ki Sosyal Güvenlik Sistemi Çoğu Avrupa Ülkesinde Yoktur”

Açıklamalarını sürdüren Erman, “Genel Sağlık Sigortası kapsamında:11bin 285 kişinin

G1 kapsamında ise 67 bin 372 kişinin Genel Sağlık Sigortası Primleri devlet tarafından ödenmektedir. Ülkemizde ki sosyal güvenlik sistemi çoğu Avrupa ülkesinde yoktur.

Sosyal güvenlik hizmeti; büyük fedakârlık, özveri ve bütçe isteyen bir sistemdir.

SGK’ da çalışanlar sayesinde çok sayıda hizmet beşikten mezara kadar tüm vatandaşlarımıza verilmektedir. Ancak bu hedefin gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan çalışan personelimizdir. Sosyal güvenliğin sağlanmış olması, vatandaşın devlete olan güven ve desteğine de olumlu katkı sağlar. Sosyal güvenlik insan için bir hak, Devlet bakımından da bir yükümlülüktür. Devletimiz; vatandaşlarımızın sosyal hizmetlerden ve sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmesi için gereken bütün çalışmaları yürütmektedir. Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak misyonumuz vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmektir. ”ifadelerini kullandı.

18 May 2021 - 13:53 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.