EROL’DAN BAKAN KİRİŞÇİ’YE “ŞEKERLER HANGİ ŞİRKETLERE SATILDI” SORUSU

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’ye soru önergesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türk Şeker Sanayisi tarafından Elazığ’da açılan 14’üncü şeker fabrikasının bu sene ne kadar şeker ürettiği ve üretilen şekerlerin ne kadar bedelle kurum ve kişilere satıldığının açıklanması için Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türk Şeker Sanayinin 14’üncü fabrikası olan aynı zamanda Doğu illerinde açılan 4 şeker fabrikasından birisi olan Elazığ Şeker Fabrikasının 1981 yılında en yüksek üretimi alarak 751 ton şeker elde edildiğini o dönemden sonra fabrikada üretilen şekerin giderek azaldığını belirterek Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye sorun önerisinde bulundu. Milletvekili Erol, sorusunda 2021-2022 üretim döneminde kaç ton pancar işlendiğini ve işlenen pancardan kaç ton şeker üretildiğini ve üretilen şekerin ne kadar bedelle kurum ve şirketlere satıldığını sordu.

05 Ağu 2022 - 14:05 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

ercan kıral - 751 ton biz kahveye alıyoruz yıllık 41.751 ton olmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Ağustos 14:05
01

Zeynel A. - At başına sinek kondu.Ksf olsun torba dolsun.Laklaka yap maksat gündem olsun.Komiksin anladık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Ağustos 14:05