“ESNAFIMIZIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, korona virüs etkisini azaltmak için alınan tedbirler kapsamında işletmeleri kapalı olan esnafların dayanacak gücünün kalmadığını kaydetti.

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan gerekli tedbirlerin alınarak işletmelerin biran evvel açılması gerektiğini belirterek," Bizler için vatandaşların sağlığı daha önemlidir ama bu şekil işletmeler kapatılması kesinlikle çözüm değildir. Bu gidişle birçok sektörümüz yok alma tehlikesi altındadır. Küçük esnaf diye bir şey kalmayacak. Devlet büyüklerimizden ricamız işletmelerimizi gerekli tedbirler alınarak açılmasıdır" ifadelerini kullandı.

“İŞLETMELER NE KADAR DAHA KAPALI KALACAK”

Özdoğan, Pandemi sürecinde aylardır kapalı olan işletmeler olduğunu ve bu esnafların çok zor durumda kaldığını belirterek, "Esnaflarımızın gelirleri olmadığı halde giderleri hala devam ediyor. Esnaflarımız bu süreçte dükkan kiralarını ödüyor ve BAĞ-KUR primlerini ödüyor. Esnafımız artık bu ödemlerini yapamaz duruma geldi. Kantincilerimiz, servisçilerimiz, kahvecilerimiz, halı sahalarımız ve lokantalarımız paket servisi dışında bir yıla yakındır kapalılar. Bu esnaflarımız bu gidişle işletmelerini tamamen kapatacaklar. Yetkililerimize buradan seslenmek istiyorum, gerekli tedbirleri alarak işletmelerimizi açın. Resmi kurumlarımız açık oradaki çalışanlarımız maaşlarını alıyor. Vatandaşlarımız kurumlara giderek tüm işlerini yapıyor. Oralarda korona virüs yokta sadece bizim işletmelerimizde mi virüs bulaşıyor. Devletimiz işletmeler ne zaman açılacak diye açıklama da yapmıyor. Bu durum esnafımızı karamsarlığa itiyor” şeklinde konuştu.

“ESNAFA VERİLEN DESTEK ÇOK AZ”

Devletin basit usuldeki esnafa verdiği desteğin yeterli olmadığını dile getiren Özdoğan; “Devletimiz tarafından basit usuldeki esnafa üç bin TL vereceği destek çok az. Bu destek sadece esnafımızın üç ay BAĞ-KUR pirim ödemesi. 500 TL kira desteği çok az hangi esnafımız kira olarak 500 TL ödüyor ki. Bu oran kesinlikle çok artırtılmalıdır. Bizler için vatandaşların sağlığı daha önemlidir ama bu şekil işletmeler kapatılması kesinlikle çözüm değildir. Bu gidişle birçok sektörümüz yok alma tehlikesi altındadır. Küçük esnaf diye bir şey kalmayacak. Devlet büyüklerimizden ricamız işletmelerimizi gerekli tedbirler alınarak açılmasıdır” dedi.

18 Oca 2021 - 14:26 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.