Esnaflardan 3. Sanayi Sitesi Talebi

Özel Haber: Faik Akgün - Elazığ Sanayi Sitesi Esnafları, Sanayi Sitesi’nin, ihtiyaçlara cevap veremediğini vurgulayarak; Güney Çevre Yolu’nda modern bir, 3. sanayi sitesi inşa edilmesini istediler.

Esnaflardan 3. Sanayi Sitesi Talebi
Esnaflardan 3. Sanayi Sitesi Talebi
+5
Haber albümü için resme tıklayın

1965 yılından bu yana, Elazığ’ın yanı sıra çevre illere de hizmet veren ve bulunduğu mahalleye ismini veren Elazığ Sanayi Sitesi esnafları, sitenin artık ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap veremediğini vurguladılar. Elazığ’a ve çevre illere daha kaliteli hizmet vermek için fiziki şartlarının uygun olmadığını ifade eden esnaflar 3. sanayi sitesi talebinde bulundular. Site esnafları; Güney Çevre Yolu güzergahında inşa edilmesini istedikleri modern bir site ile, hizmet kalitelerini artmak istediklerini vurgulayarak , bütün yetkililerden taleplerinin karşılanması noktasında destek istediler.

“Yeni Sitenin Güney Çevre Yolu’nda İnşa Edilmesini İstiyoruz”

Site esnaflarının 3. Sanayi sitesi talebi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Cebrail Karlıdağ , “Sitemiz 1965 yılında temeli atılan bir sanayi sitesidir. İnşa edildiği dönemde ki şartları kaliteli hizmet sunmaya elveriyordu. Ama aradan geçen 56 yılın ardından site yetersiz kalmaya başladı. Bugün 2021 yılındayız. Şehir büyüdü ancak sanayi sitesi büyüyemedi. Bugün esnaflarımız tek dükkanı dört dükkân olarak kullanmak zorunda kalıyor. Bu durumun tek sebebi; fiziki alanın yetersiz olmasıdır. Şuanda, sitede fiziki alan yetersizliğinden kaynaklanan bir keşmekeşlik var. Sanayi sitesi gibi günde binlerce aracın giriş çıkış yaptığı bir yerde araç parkı yok… Esnafların daha verimli çalışacağı ve daha kaliteli hizmet vereceği dükkanlar bulunmuyor. Biz hemşerilerimize ve komşu şehirlerden gelen vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek için yeni bir site talep ediyoruz. Yeni sitenin Güney Çevre Yolu’nda, inşa edilmesini istiyoruz. Güney Çevre Yolu güzergahında inşa edilecek modern bir site ile halkımıza daha kaliteli hizmet vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Güney Çevre Yolu güzergahında inşa edilecek sitenin, Elazığ adına önemli bir kazanım olacağını ve şehrin önemli bir yaşam merkezine kazanacağı aşikardır. Bu noktada; bütün yetkililerimizden ve siyasilerimizden destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi

“Sanayi Sitesi Şu Anda İhtiyaçlara Cevap Veremiyor”

Önceki dönem belediye meclis üyesi ve 3. Sanayi Sitesi Yapım Komisyonu Başkanı Mehmet Turhan ise yaptığı değerlendirmede, 3. sanayi sitesinin Elazığ’ın acil ihtiyaçlarından biri olduğunu vurguladı. Turhan “1976’dan bu yana sanayi sitesinde esnaflık yapıyoruz. Oto yedek parça işimiz ve özel servis işinde iştigal etmekteyiz. Sanayi sitemizde bin 25 esnaf arkadaşlarımız var. Sanayi sitemizde bin 500 adet iş yeri bulunuyor. Ayrıca bazı dükkanlar üçe hatta, dörde bölünmüş durumda… Dolayısıyla; sanayi sitesi şu anda ihtiyaçlara cevap veremiyor. Şu anda esnaflarımız büyük iş yerlerine ihtiyaç duyuyor. Esnaflarımızın talep ettiği dükkan modelleri, Sanayi Bakanlığı’nın projelerinde bulunuyor. Sitede bulunan esnafların çoğu mal sahibi, önceki dönemlerde mal sahipleri gitmek istemiyor, kiracılar ise, ‘dükkân olsun, nerede olursa olsun.’ diyorlardı. Milletvekilimiz ve aynı zaman da MKYK üyemiz Metin Bulut ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın öncülüğünde, belediye başkanımızın ev sahipliğinde bir toplantı yaptık. Buradan bir hakkı teslim etmek istiyorum; bu oluşumun sağlanmasında AK Parti İl Başkanı Şerafettin Başkan’ıma sanayi sitemiz adına, gerçekten çok müteşekkiriz. Esnaflarımıza da müteşekkiriz, iş gününde esnaflar işini bırakarak, Elazığ’ın geleceği için toplantıya katılmıştır.” ifadelerini kullandı

Sanayi Sitesinin Güney Çevre Yolunda Yapılması Kararı Çıkmıştır “

Turhan gerçekleştirdikleri toplantıda, alınan karalara ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede ise, “Toplantıda, sanayi sitemizin mevcut hali ve yeni sanayi sitesinin yapılması değerlendirildi. Ama en önemlisi; toplantıdan, 3. sanayi sitesinin modern bir şekilde, Güney Çevre Yolu’nda yapılması kararı çıkmıştır. Sanayi sitemizin yapımını gerçekleştirmek için; başkanlığını benim yapacağım bir komisyon oluşturduk. Burada; ben yok, biz varız. Birlikte hareket ederek, Güney Çevre Yolu’nda şu anda 438 bin metrekare olan sitemizin , en az iki veya üç katı büyüklüğündeki bir yerin tespiti için çalışmalara başlandı. Belediye başkanımıza, il başkanımıza ve milletvekilimize bu bilgiler verildi. Çalışmalar hakkında esnafımıza da, zaman zaman bilgi verilecek.” dedi.

“Sosyal Donatı İmkanlarımız Yok”

Mevcut Sanayi Sitesi’nin fiziki yetersizliğini vurgulayan Turhan, , “ Mevcut yerimiz yetmiyor. Sosyal donatı imkanlarımız yok… İnsanların gelip, rahat araçlarını bırakıp bir yerde dinlenebilecekleri, ailesiyle beraber gelen insanların ağırlanabileceği yerler yok... Elazığ’ımızda diğer şehirlerimizde olduğu gibi kadın kullanıcılar çok arttı. Ancak kadınların, sanayi sitesine geliş gidişlerinin daha rahat olabileceği fiziki donatılarımız yok.” diyerek 3. sanayi sitesinin aciliyetini gözler önüne serdi.

“Bütün Esnaflarımızın Geliri Artacak “

3. sanayi sitesinin, istihdama katkı sunacağını ve esnafların gelirinin artmasını sağlayacağını vurgulayan Turhan, “Sanayi sitemiz içerisinde şu anda toplamda 40-50 sektörümüz var. Örneğin; bakırcılar, demirciler, keresteciler, mermerciler ve hurdacılar var. Bu esnaflar da bizim esnafımızdır. Bu esnaflarımız da yapacağımız çalışmalar ile mağdur olmayacak ve para kazanacaklar Bütün esnaflarımızın geliri artacak. Geliri artan esnaflarımız devletimize daha fazla vergi ödeyecekler. Böylelikle esnaflarımız daha fazla katma değer sağlayacaklar. Bunu gerçekleştirebilmek için, daha modern ve güzel yerler istiyoruz. Malumunuz Elazığ’da, bir deprem yaşandı. Fakat hayat devam ediyor. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin Cumhurbaşkanı’mızın talimatıyla 8 milyar yani 8 katrilyon lira para Elâzığ’a akmıştır, binalar, konutlar yapılmıştır. Peki insanlar taş mı yiyecekler bu insanların ekmek kapısına ihtiyacı var. Yeni istihdam alanlarına ihtiyacımız var. Bu istihdam sahalarından biri neden 3. sanayi sitesi olmasın? Bu nedenle; 3. sanayi sitesi, bizim, olmazsa olmazımızdır. Biz bu sitemizin de Güney Çevre Yolu’nda olmasını istiyoruz. ”dedi

05 Eyl 2021 - 16:20 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Önce iş Ahlakını sağlayın sonra yer edinin - ustayım diye geçinenlerin ve de milleti kazıklayanların ve de hatta biribine düşman ve küfredenlerin oluşturduğu sanayi sitesi nerde derseniz elazığda diyebilirsiniz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Eylül 16:20