ETSO'da Çevre Sorunları Tartışıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı Meclis Toplantısına katılan İl Çevre ve Orman Müdürü Şefik Kara

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı Meclis Toplantısına katılan İl Çevre ve Orman Müdürü Şefik Kara ve müdürlüğün ilgili mühendisleri, Elazığ TSO Meclis Üyelerine yapılan çalışmalarla ilgili bir sunu yaparak bilgiler verdiler.

13 Ekim 2010 tarihinde Meclis Başkanı Nuri Önal’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İlin çeşitli çevre sorunları hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Meclis Başkanı Nuri Önal, “Çevre sorunları artık dünyanın önemli konularının başında gelmektedir. İçinde yaşadığımız ve çocuklarımıza bırakacağımız yaşanabilir bir kent bizlerin de sorumluluğundadır.” dedi.

Önal konuşmasında, “Meclis toplantımızın gündem maddelerine geçmeden önce, bugün Meclisimizde konuk etmiş olduğumuz İl Çevre Müdürümüz ve Müdürlüğün ilgili birimleriyle ilimizin özellikle çevre konusundaki bazı konularını da değerlendirmek istiyoruz.

Malumlarınız olduğu üzere, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çevre konusu artık günlük hayatımızın en önemli konularının başında gelmektedir.

Çevre felaketleri, küresel ısınma ve buna bağlı olarak özellikle son zamanlarda Pakistan’da yaşanan gelişmeler artık dünyanın bugün gelmiş olduğu noktayı açıkça ortaya koymaktadır.

İş dünyası olarak yaşamış olduğumuz coğrafya üzerinde sorumluluklarımız olduğu düşüncesindeyiz. Elazığ ili ciddi boyutlarda sanayi atıkları ile kirlinmiş bir bölge değildir. Bu konuda avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. Ancak, önümüzdeki sürecin iyi planlanması ve bu doğrultuda gerek Odamız gerekse Çevre İl Müdürlüğümüzün müşterek çalışmalarının önemli olacağı muhakkaktır.

Sayın Çevre İl Müdürümüzden, ilimiz için önemli gördüğümüz bazı konular hakkında bilgi alarak aydınlanmak istiyoruz.

Bu konulardan biri Hazar Gölü’nün mevcut durumu nedir. Gölün kirlilik boyutu hangi aşamada ve atık tesisinin ne zaman devreye gireceğidir.

Diğer bir konu, ilimizin toplanan çöplerinin bir çevre sorunu yaratıp yaratmadığıdır. Yapılan Arıtma Tesisi bu anlamda bizleri gelecek adına rahatlatan bir çalışma acaba yapıyor mu. Çünkü, ilimizde sağlık sektörü önemli bir noktaya ulaşmış durumda. Bu işletmelerin atıklarının ne şekilde değerlendirildiği önemli bir konu olarak görülmektedir.

Kış şartlarının kendini hissettirmeye başladığı bugünlerde, ilimizin önemli sorunlarının biri de hava kirliliğidir. Bu konuda Müdürlüğümüz neler yapıyor. Bizlerden beklentiler nelerdir, hususlarında İl Çevre Müdürümüzden bir değerlendirme talebimiz olacaktır.

Yine Sayın Müdürümüz burada iken, ilimize Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası adına bir Hazıra Ormanı oluşturulması hususunda neler yapabiliriz hususunda bizleri aydınlatmasını rica ediyorum. Katılımları ve verecekleri bilgiler için teşekkür ediyorum” dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Şefik Kara ve Müdürlüğün ilgili Şube Müdürleri bir sunu yaparak, yapılan çalışmalar hakkında geniş bilgiler verdiler.

Meclis Üyelerinin; gürültü kirliliği, görüntü kirliliği, ağaçlandırma, çevre düzenlemeleri gibi birçok sorusunu da cevaplandıran İl Çevre ve Orman Müdürü Şefik Kara ve Şube Müdürleri, Elazığ TSO Meclisinin göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ettiler.

Yapılan bilgilendirmenin ardından, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ’ın, Eylül ayı yönetim kurulu faaliyetlerini okumasının ardından, diğer gündem maddelerinin de görüşülmesi ile toplantı sona erdi.

15 Eki 2010 - 23:00 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.