FİNANSMANA ERİŞİM İSTİŞARE TOPLANTISI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'in katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda iş dünyasının “Finansmana Erişim İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıya Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan da iştirak ederek, Elazığ TSO tarafından yapılan çalışmanın zirveye taşınmış olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti…

Fedakarlık sadece özel sektörden beklenmemeli…

Finansmana Erişim İstişare Toplantısı’nda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Hepimizin ülkemiz için fedakarca çalışması ve buna göre hareket etmesi gereken bir dönemdeyiz. Bankalarımızdan da işin feda kısmını reel sektöre, kar kısmını kendilerine ayırmadan, bu bilinçle davranmalarını arzu ediyoruz” dedi.​

Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, ekonomiyi büyütmeyi devam ettirebilmek için firmaların uygun koşullarla finansmana erişimlerinin sağlanması gerektiğini belirterek, son dönemde bu durumun zorlaştığını, her il ve ilçeden bu yönde gelen şikâyetlerin arttığını ifade etti. En büyük sıkıntıyı da finansa en çok duyarlı olan, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaşadığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, kredi faizlerindeki yükselişin yanı sıra kredi limitlerinin yetersiz kaldığı ve kullanımda sıkıntılar yaşandığının iletildiğini söyledi.

Kredi ihtiyacı geçmişe göre daha fazla…

Hisarcıklıoğlu, firmaların bankalardan talep ettikleri kredileri alamadıklarını, alabilenlere ise çok yüksek faiz oranları uygulandığını belirtti. Yaşanan yüksek enflasyon ve maliyet artışları nedeniyle yatırım ve işletme sermayesi için kredi ihtiyacının geçmiş dönemlere göre çok arttığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, “İşletme sermayesi kredileri, özellikle KOBİ'lerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için kritik hale gelmiştir. Dolayısıyla artan işletme sermayesi ihtiyacı da dikkate alınarak, krediye erişimin kolaylaştırılması gerekmektedir. Bankalarımızın da fonlama maliyetlerini de dikkate alarak reel sektörümüze uygun koşullarla kredi sağlamaya devam etmeleri beklenmektedir. Böylelikle reel sektörümüz, her türlü olumsuz koşulları en az hasarla atlatarak, yatırıma, üretime, ihracata, istihdama azami katkıyı yapmaya devam edecektir. Hepimizin ülkemiz için fedakârca çalışması ve buna göre hareket etmesi gereken bir dönemdeyiz. Bankalarımızdan da işin feda kısmını reel sektöre, kar kısmını kendilerine ayırmadan, bu bilinçle davranmalarını arzu ediyoruz. Bugünkü toplantımızın birbirimizi karşılıklı olarak daha iyi anlamak açısından önemli bir fırsat olmasına katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

Elazığ TSO farkını ortaya koyuyor…

TOBB’de gerçekleştirilen Finansmana Erişim İstişare Toplantısına katılan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, konunun ülke gündemine Elazığ TSO tarafından yapılan anket sonuçlarının değerlendirilmesiyle taşındığını belirterek, “İş dünyamıza yönelik olarak yaptığımız anketimizde en çarpıcı sonuç finansmana erişim konusu oldu. Sonuçları paylaşmamızla birlikte Sayın Genel Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından çok etkili bir sosyal medya paylaşımı yapıldı. Ardından böylesine önemli ve hakikaten iş dünyası için çok değerli olan üst düzey bir toplantı ile konu direk olarak muhataplarıyla değerlendirildi. İnşallah sonuçları itibarı ile iş dünyamızın rahatlayacağı bir süreç yaşanacaktır. İş dünyamız adına konuyu önemseyen ve değer üreten Sayın Genel Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

11 Ağu 2022 - 15:58 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.