FIRAT TEKNOKENT ŞEHİR İÇİN DEĞER ÜRETİYOR

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman. F.Ü. Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Teknokenti ziyaret...

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman. F.Ü. Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş ve Elazığ TSO

Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Teknokenti ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Başkan Arslan; Fırat Teknokentin işletmelere ar-ge ve inovasyon alanında çok önemli

fırsatlar sunduğunu belirterek, şehrin güçlü yönü olarak öne çıktığını ifade etti…

62 Firma İle Ar-Ge Ve İnovasyon

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman. F.Ü. Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ TSO Yönetim Kurulu

Başkanı Asilhan Arslan, FKA Genel Sekreteri Dr.A.Vahap Yoğunlu ve KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa’ya Fırat Teknokent hakkında bilgiler veren Fırat Teknokent Müdürü Prof.D. Erhan Akın, 62 firmanın ar-ge ve inovasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Akın verdiği bilgilerde, “20 Mayıs 2007 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Fırat Teknokent-Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmuş ve 2009 yılında şirket kurulumunun tamamlanmasının ardından ülkemizde faaliyete geçen 21. TGB olmuştur. 80.000 m2 toplam alana sahip bölgemizin kapalı alanı 14.000 m2’ dir.

Fırat Teknokent Bölgemizde 160 Kişilik Prof. Dr. Nuri Orhan Konferans Salonu, Ön kuluçka Merkezi,

Kuluçka Merkezi, 25-30 ve 50 Kişilik 3 Adet Toplantı Salonu, 30 Kişilik Akıllı Sınıf, 20 ve 38 Kişilik Bilgisayar Laboratuvarı, Kalibrasyon Laboratuvarı, 30-300 m2’lik Ofis Alanları, Fiber Optik İnternet Altyapısı, Basketbol Sahası, Tenis Kortu, Ofis Mobilyası Desteği, FabFırat Protoipleme Atölyesi ve kafeterya hizmetleri verilmektedir.”

Teknokent Firmalarına Ziyaretler…

Teknokent ziyaretini gerçekleştiren heyet daha sonra bölgede bulunan işletme yetkililerinden çalışmalar ve ürünler hakkında bilgiler aldılar. Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO’nun da ortağı olduğu ve yönetiminde yer aldığı Fırat Teknokentin ilin öne çıkan bir güçlü yönü olduğunu belirterek, bölgenin gelişim sürecinin devam etmesini görmekten mutlu olduğunu ifade etti.

07 Oca 2022 - 13:18 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.