Fiyat düştü alım artmadı

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, altın fiyatlarında son haftalarda yaşanan düşüşün vatandaşı etkilemediğini söyledi.

Hükümetin 24 Haziran’da yapacağı erken seçim kararının ardından dövizle birlikte altının da alış fiyatı düşmeye başladı.

Geçen hafta 175 TL’ye kadar yükselen altının gram fiyatı erken seçim kararının ardından 172 TL’ye kadar düştü.

Altın fiyatlarındaki düşüş devam etse de vatandaşın altın alışverişinde belirgin bir artış yaşanmadı.

Hükümetin erken seçim kararının ardından Dolar, Euro ile birlikte altın fiyatlarında da düşüş yaşanması vatandaşı umutlandırmadı.

Normal seyrinin çok üstünde fiyatlarla satışa sunulan altın fiyatları, erken seçim kararının ardından düşmesine rağmen tüketici ve kuyumcu esnafı tarafında olumlu bir etki yaratmadı.

SEÇİMDEN SONRA ARTACAK

Altın fiyatlarının seyrini değerlendiren Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı;

“Altın fiyatları geçen haftaya oranla düşüş yaşadı. Bu düşüşün sebebi elbette ki hükümetin aldığı erken seçim kararıdır. Alınan erken seçim kararıyla dövizle birlikte altın fiyatlarında düşmeye başladı. Muhtemelen görünüyor ki 24 Haziran’a kadar yani seçim gününe kadar bu düşüş küçük oranlarda olsa bile devam edecektir” dedi.

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ YOK

Altın fiyatlarında son haftalarda yaşanan düşüşün vatandaşı fazla etkilemediğini söyleyen Çakmakcı:

“Geçmiş yıllarda gerek yastık altı için gerek düğünlerde takmak için daha rahat alınan altın, fiyatların anormal derecede yükselmesi ve vatandaşın alım gücünü gün geçtikçe yitirmesinden dolayı daha az alınan bir hediye oldu” ifadelerini kullandı.

Çakmakcı, altın fiyatlarının yükselişinin vatandaşların düğünlerde tam altın yerine yarım ya da çeyrek altın takmaya yönelttiğini, evlenecek gençlerin düğün alışverişlerinde altın takı alım miktarını düşürdüklerini söyledi.

Altın fiyatlarındaki bu durumun aynı zamanda kuyumcu esnafını da etkilediğini belirten Elazığ Kuyumcular Oda Başkanı Fikret Çakmakçı, Elazığ’da bazı kuyumcu esnafının siftah yapmadan yada çok az bir satışla günü kapattığını dile getirdi.

27 Nis 2018 - 16:57 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.