Fransa protesto edildi

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi üyeleri, Fransa'nın Mali'ye müdahalesini protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi üyeleri, Fransa'nın Mali'ye müdahalesini protesto etti.

PTT Meydanı'nda bir araya gelen dernek üyeleri, Fransa aleyhine sloganlar attı. Şube başkanı Recep Koca, yaptığı açıklamada, başlıca dört etnik gruptan oluşan 15 milyonluk nüfusa ve zengin uranyum yataklarına sahip Mali'de halkın yüzde 95'inin Müslüman olduğunu belirterek, bir zamanlar Osmanlı himayesinde olan bu ülkede son yıllarda artan İslami uyanışın başta Fransa olmak üzere emperyalist ülkeleri rahatsız ettiğini söyledi.

Fransız işgaline Afrika ülkelerinin işbirlikçi hükümetlerinin de asker göndererek destek verdiğini öne süren Koca, bazı Körfez emirliklerinin de finansman desteği sağladığı iddiaları bulunduğunu iddia etti.

Koca, şunları söyledi:

"Yaşanan kültürel ve ekonomik işgale karşı Mali'de İslamı referans alan hareketlerin güç kazanması, kanlı tarihini Müslümanlara uyguladığı soykırımlarla yazmış Fransa'yı yeniden harekete geçirdi. Fransa'nın bu operasyonu, Mali'nin bölünmesine yönelik bir altyapı çalışmasıdır. Bizler Mali'deki Fransız işgalini şiddetle kınıyoruz. Müslüman ülkelerdeki problemlere NATO müdahalesi istemiyoruz."

Koca, Türkiye'ye patriot füzelerinin konuşlandırılmasını da eleştirdi.

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

25 Oca 2013 - 18:39 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.