F.Ü'de coşkulu kutlama

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı, şenliklerle kutlandı.

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı, şenliklerle kutlandı.

Fırat Kültür Park’ta Nevruz ateşinin yakılması ile başlayan şenliklere, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Alli, Prof. Dr. Ahmet Kazez, Genel Sekreter Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Fakülte Dekanları, Öğretim üyeleri, Öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Nevruz Şenlikleri, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ın yaktığı nevruz ateşi ile başlarken, Üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler yakılan nevruz ateşinden atladı.

Fırat Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Buğra Aydoğmuş, Nevruz Bayramı’nın Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetleri’nde yaşayan halk tarafından baharın gelişini simgeleyen bir bayram olduğunu söyledi.

Nevruz Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Nevruz’un, baharın uyanışı, yeni yılı simgeleyen; karşılıklı olarak, insanların arasındaki sevgi ve saygı ilişkisini ifade eden mutlu bir olayın, bir bayramın adı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Demirdağ, “Geçmişle gelecek arasında köprü kuran ve insanların birliktelikleri güçlendiren Nevruz, barış ve dostlukların yeşerdiği bir ortamda, değerlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için de önemli bir fırsattır. Baharın müjdecisi, bolluk ve bereket günlerinin sembolü, dünyanın en eski barış ve dostluk bayramı olan Nevruz'da, baharın gelişini kutlarken, birlik içinde, dosta ve düşmana, dostluk ve kardeşlik mesajları vermemiz gerektiği inancındayım.

Bu duygu ve düşüncelerle, Üniversitemiz akademik ve idari personelinin, öğrencilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramını kutluyorum” dedi.

Törende ayrıca, öğrenciler tarafından nevruz bayramı ile ilgili şiirler okunurken, Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Muhammed Beşir Aşan tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Şenlikler, Fırat Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve şenliğe katılanların, Demir Dövmesi ve Yumurta Dövüştürmesi ile sona erdi.

21 Mar 2014 - 11:59 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.