GARAJDA ROKET YAPTILAR

Genç Mucitler İnovasyon merkezine dönüştürülen bir garajda Elazığlı gençler roket geliştirdiler.

GARAJDA ROKET YAPTILAR
Video için play'e tıklayın

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Elazığ’daki eski bir garajı, hayallerinin peşinden koşmak isteyen gençler için inovasyon merkezine dönüştürdü. Tasarlayıp geliştirdikleri ‘Gökruh’ roketiyle Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine hizmet etmeyi amaçlayan TEKNOFEST’te dereceye giren gençler, gözünü uzaya dikti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Elazığ OSB’deki eski bir garajı,

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programıyla inovasyon ve tasarım merkezine dönüştürdük. Sanayiciler, akademisyenler ve en önemlisi yenilikçi fikirleri olan öğrencilerimize hizmet veriyor. Bölgeye katma değer sunan merkezin kapıları 7/24 açık.” ifadelerini kullandı.

YENİLİKÇİ FİKİRLERİN YUVASI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMP), Elazığ’da yenilikçi fikirlere ev sahipliği yapıyor. Fırat Kalkınma Ajansı ve Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nin projesi ile Endüstriyel Tasarım Prototip ve İnovasyon Merkezi kuruldu.

EĞİTİM YUVASI

OSB içinde daha önce garaj olarak kullanılan bir alanda kurulan merkez, bir yandan Elazığ’da endüstriyel üretim yapan işletmeler için bir çözüm merkezi olurken diğer taraftan da ölçek gerektirmeyen parçaların yeniden tasarlanıp üretilmesine fırsat veriyor. Merkezin en yenilikçi özelliği ise Elazığ’da girişimcilik ekosisteminin oluşturulmasına katkı sağlayacak bir eğitim yuvası olması.

GENÇLERE İLHAM KAYNAĞI OLDU

7/24 açık olan merkez, Fırat Üniversitesi’nin geleceğin teknoloji yıldızı olmak isteyen gençlerine ilham kaynağı oldu. 2019’da garajdan dönüştürülen inovasyon merkezinde çalışmalara başlayan öğrenciler, 2020 yılında, Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katıldı.

GARAJDAN BOZMA

Gençlerin garajdan bozma merkezde tasarlayıp geliştirdikleri roket, Türkiye’nin ayakları yerden kesen festivali TEKNOFEST’te 500 takım arasından Türkiye 5’incisi oldu. Gençlerin hedefinde bu yıl İstanbul’da düzenlenecek olan TEKNOFEST 2021’de zirveye çıkmak var.

YENİDEN KURGULADIK

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, daha önce garaj olarak kullanılan alanı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’ndan yararlanarak yeniden kurguladıklarını ifade ederek “Burası sanayicilerimize, teknoloji geliştirme bölgelerindeki yenilikçi fikirler geliştiren firmalarımıza, üniversite öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hizmet veriyor.” dedi.

KAPILARI HİÇ KAPANMIYOR

Fırat Üniversitesi öğrencilerinin bu merkezde roket tasarlayıp geliştirdiklerini kaydeden Genel Sekreter Yoğunlu, “Geliştirdikleri roketle TEKNOFEST’te dereceye girip ödül aldılar. Burası üniversite öğrencilerimizin de 24 saat hizmetinde. Kapıları hiç kapanmayan bir tasarım inovasyon merkezi.” diye konuştu.

UZAY HEDEFLERİNE ELAZIĞ’DAN DESTEK

Gökruh Roket Takımı’nın kaptanı, Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliği son sınıf öğrencisi İsmet Özen, Milli Uzay Programı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını hatırlatarak “Biz de yaptığımız roketleri daha da geliştirerek içerisindeki teknolojiyi daha da artırarak bu programa Elazığ'ımızdan katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

ÇOK AMAÇLI MERKEZ

Elazığ OSB içinde kurulan Endüstriyel Tasarım Prototip ve İnovasyon Merkezi’nde ayrıca teknolojik önemi bulunan hassas parçalar yeniden üretilebiliyor. Nitelikli kalıp ve prototip üretimi ile tasarımın da yapılabildiği merkezde, imalat sektörünün ihtiyaç duyduğu ara elemanların ve yenilikçi girişimcilerin yetiştirilmesi amacıyla eğitim sınıfları da bulunuyor.

26 Şub 2021 - 16:49 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.