Gazi Huzurevi, 98 Yaşlıya Ev Sahipliği Yapıyor

Elazığ Gazi Huzur ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi, Iğdır'dan Edirne'ye Türkiye'nin birçok ilinden 98 yaşlıya ev sahipliği yapıyor.

Elazığ Gazi Huzur ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi, Iğdır'dan Edirne'ye Türkiye'nin birçok ilinden 98 yaşlıya ev sahipliği yapıyor.

Hayatlarının sonbaharında yolları Gazi Huzurevi'nde kesişen yaşlı insanlar evlerinden ve sevdiklerinden uzakta yeni bir hayat kuruyor. Huzurevinde 60 yaş ve üzeri 40'ı kadın 98 yaşlı kalıyor. Birbirinden ilginç hayat hikayelerine sahip olan huzurevi sakinleri yaşanmışlıkları bir tarafa bırakıp arkadaşlarıyla ve kendilerini ziyarete gelenlerle, kalan günlerinin tadını çıkarmaya bakıyor.

Odalarını evleri gibi gören yaşlılar duvarlara astıkları fotoğraflara bakarak özlem gideriyor. Huzurevinde kuaför ve revirin yanı sıra spor salonu, el işi atölyesi gibi bir çok sosyal etkinlik alanı bulunuyor.

Huzurevi Müdürü Ziyaettin Karakaya, yaptığı açıklamada, 2005 yılında hizmete açılan huzurevinin kalitesini arttırmak, yaşlıları kendi evinde gibi rahat ettirebilmek için birtakım düzenlemeler yaptıklarını, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunduklarını söyledi.

Karakaya, yaşlılar için şehir içi ve şehir dışı seyahatler düzenlediklerini, onlara halen üretken olduklarını hissettirebilmek için el sanatları etkinlikleri, tavla, satranç, okuma yazma kursları ve ayda iki kez müzikli eğlence programları düzenlediklerini aktardı.

Karakaya, şunları söyledi:

"Maalesef toplumda huzurevlerine karşı ön yargı var. Buralar insanların bırakıldığı, terk edildiği bir ortam olarak bilinmekte. Ama bu ortamlar öyle değil. Bu ortamlar çok iyi şekilde organize edilmiş, iyi meslek elemanlarıyla donatılmış, çok nezih yerler. Toplumdaki insanlar gelsinler, gezsinler, görsünler. Eminim onlar da bizlere bu konuda hak verecek. Yaşlılarımız burada son derece mutlular, iyi bakılmaktalar. Toplumumuz bundan emin olsun."

15 Oca 2013 - 18:27 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.