Geri dönüşüm konusuna önem vermeliyiz

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) tarafından düzenlenen..

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) tarafından düzenlenen Esnaf ve Çevre Sempozyumu, Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde Diva İbis Otel’de yapıldı.

Çevre ve Orman Balkanı Veysel Eroğlu, Nevşehir Valisi Osman Aydın, Çevre ve Orman Bakanlığı Atık Yönetimi Dairesi Başkanı Ahmet Mahir Erdem, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus ile çok sayıda bilim adamı ile ESDER şube başkanlarının katıldığı sempozyumdan geri dönüşüm sistemlerinin geliştirilmesi kararı çıktı.

Elazığ Esder Şube Başkanı Ahmet Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri Haluk Aslan ve Ahmet Dündar’ın da katıldığı sempozyumda konuşan Çevre ve Orman Bakanlığı Atık Yönetimi Dairesi Başkanı Ahmet Mahir Erdem, Türkiye'deki belediyelerin her yıl yaklaşık 29 milyon ton atığı toplayıp, bertaraf etmek durumunda olduğunu belirterek, bu atıkların yüzde 30'unun da geri kazanılabilir nitelikte olduğunu söyledi.

Toplantıda bir bildiri sunan Elazığ ESDER Şube Başkanı Ahmet Özdemir, atıkların yüzde 55'inin de işlenebilir nitelikte organik atık olduğunu ifade ederek bu atıkların toprak iyileştirici madde olarak kullanılabilir malzeme durumunda olduğunu, ülkemizde şu anda 45 tane düzenli depolama tesisinin faaliyet göstermekte ve atıkların yaklaşık yüzde 50'si bu tesislerde bertaraf edildiğini söyledi.

Çevre bilincinin 1970'li yıllarda Türkiye ve dünya gündemine düştüğünü anımsatan Özdemir, esnafa düşen görevin çevre bilincini kamuoyunda oluşturmaya yardımcı olmak olduğunu söyledi.

(GÜNIŞIĞI)

24 Haz 2010 - 23:50 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.