Girişimcilik yarışması etkinliği düzenlendi

Bugüne kadar binlerce genç girişimcinin iş fikirlerini hayata geçirmelerine olanak sağlayan "Bir Fikrin mi Var?" girişimcilik yarışması, Fırat Üniversitesi Teknoloji AR-GE ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu organizasyonuyla Elazığ'daki genç girişimcilerle buluştu.

Bugüne kadar binlerce genç girişimcinin iş fikirlerini hayata geçirmelerine olanak sağlayan "Bir Fikrin mi Var?" girişimcilik yarışması, Fırat Üniversitesi Teknoloji AR-GE ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu organizasyonuyla Elazığ'daki genç girişimcilerle buluştu.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan programda konuşan Fırat Üniversitesi Teknoloji Ar-Ge ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu Danışman Öğretim üyesi Doç. Dr. Bahar Demirel, Fırat Üniversitesinin her alanda olduğu gibi Mühendislik alanında da Türkiye’de sayılı Üniversiteler içerisinde yerini aldığını belirterek, “Üniversitemiz Devlet Üniversiteleri sıralamasında 20. Sırada yer alırken, Mühendislik alanında 9. Sırada yer almaktadır. Üniversitemizde Mühendis yetiştiren iki Fakültemiz bulunmaktadır. Bunlardan biri Mühendislik Fakültesi, ikincisi ise Teknoloji Fakültemizdir. Üniversitemizde öğrenci ve akademisyenlerimizin girişimcilik ruhunu arttırmak amacıyla birçok çalışma yapılmaktadır. Bunlardan biriside Teknogirişim Akademisidir. Bu kapsamda öğrenci ve akademisyenlerimize yönelik olarak çeşitli sertifika programları düzenlenmiştir” dedi.

Programın Elazığ’da düzenlenmesini sağlayan Fuat Sami’ni ise, Elazığ’da genç girişimcilerin yatırım fikirlerini dinleyeceklerini ve desteklenebilir yatırımları iş dünyası ile paylaşacaklarını belirterek, Türkiye'nin en büyük girişimcilik yarışması olan ‘Bir Fikrin mi Var?’ yarışmasının yayın hayatına başladığı 2007 yılından bu yana 30 bin girişimciye direkt olarak ulaşıp içlerinden milyon dolarlık başarı hikâyeleri çıkardıklarını söyledi.

Dört bölümden oluşan etkinlik kapsamında, İlk bölümde, Fuat Sami tarafından girişimcilere eğitim verildi. İkinci bölümde ise girişimciler yatırım fikirlerini jüri üyelerine sunma fırsatı yakaladı. Üçüncü bölümde de Elazığ’a gelecek ünlü yatırımcıların ve kurumların ne tür projelere yatırım desteği verecekleriyle ilgili çeşitli bilgiler verildi. Programın son bölümde ise Elazığ’daki işadamlarının ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Fuat Sami'nin moderatörlüğünde Elazığ’ın girişimci dinamiklerinin de katıldığı bir panel düzenlendi.

14 Ara 2016 - 14:50 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.