GÖL AİLESİNİN İKİNCİ DRAMI

Haber: Şah İsmail Gezici Elazığ’ın Şahinkaya Köyü, Vera Mezrasında tek katlı evde çıkan yangında ev tamamen yandı. Evde yaşayan 5 engelli çocuk ve an...

GÖL AİLESİNİN İKİNCİ DRAMI
GÖL AİLESİNİN İKİNCİ DRAMI
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Haber: Şah İsmail Gezici

Elazığ’ın Şahinkaya Köyü, Vera Mezrasında tek katlı evde çıkan yangında ev tamamen yandı. Evde yaşayan 5 engelli çocuk ve anne babası evsiz kaldı.

Şahin Kaya Köyü Vera Mezrasında yaşayan Hıdır Göl'e ait evde henüz nedeni bilinmeyen bir yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesi ile yangın kontrol altına alınırken, çıkan yangında can kaybı yaşanmadı.

İKİNCİ DRAM

Yıl 2012... 155 polis imdat hattına gelen bir telefonla mahallelerinde bir insanlık dramının yaşandığı bildirildi. Olay yerine polis ekipleri ile birlikte dönemim DHA Muhabiri de gitmişti.

DHA tarafından yayınlanan “Göl Ailesi’nin Dramı Yürekleri Dağlıyor” başlıklı haberde "Elazığ’da yaşanan bir dram, duyarlı bir vatandaşın 155 Polis İmdat Hattı’na yaptığı ihbarıyla ortaya çıktı. Üniversite Mahallesi’nde harabe bir evde yokluk ve sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veren 5 kişilik Göl Ailesi’nin dramı yürekleri dağlıyor. Yolu olmayan bir tarlanın ortasındaki kerpiç eve ulaşabilmek için 3 kilometrelik çamurları aşarak ulaştığımız Göl Ailesi’nin evinin içinin tarladan bir farkı yok. Çünkü yağan kar ve yağmurdan dolayı duvarları çökmek üzere olan evin zemini de kar ve yağmur sularını çektiği için çamurla kaplı. Yerleri çamurla kaplı, banyosu ve lavabosu olmayan, duvarları yıkılmak üzere olan buz gibi soğuk evde zihinsel engelli baba Hıdır Göl (58), anne Cemile, çocukları Özlem (19) ve zihinsel engelli Bayram (18) ve Ümit Göl (8) yaşam mücadelesi veriyor. Yaklaşık 10 yıldır yoksulluk ve kötü koşullarda yaşayan Göl ailesi fertleri zihinsel rahatsızlıklarından dolayı devlet tarafından verilen yardımlardan haberdar bile değiller.” denildi.

Haberinin yayınlanmasının ardından Yetkililer Göl ailesine prefabrik bir ev yaparak yapılan yardımlarla aileyi sefaletten kurtardılar.

8 YIL SONRA İKİNCİ DRAMI YAŞADILAR

Devletin şefkatli eli ile yaşadıkları olumsuzluklardan kurtarılan Göl ailesi ve engelli çocukları, yaşamlarını daha iyi bir ortamda sürdürürken aradan geçen 8 yıl sonra yaşadıkları evleri henüz bilinmeyen bir nedenle yandı.

İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile can kaybı yaşanmazken, Göl ailesinin evi kullanılmaz hale geldi.

5 engelli çocuk ile anne babaları açıkta kaldılar.

12 May 2020 - 14:22 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Ahmet İRGAN - VAllahi bu Elazığ'ın daha doğrusu hepimizin ayıbıdır. Bunda Elazığ medyası başta gelir. Sahurda canlı çekim yapacağınıza bu gibi durumları araştırmak daha iyi olur.Ramazan ayındayız. Fitrelerimizi bu insanlarımıza vermek isteyenler olacaktır.Nasıl ulaşılacağını bildirirseniz iyi olur. Teşekkürler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mayıs 14:22
03

Korkut - Şimdi bu adam devletin hangi paketinden faydalandı soruyorum Elazığ valisine?Bu canlar külfet e gelince hatirlananlar,nimete geldimi yok kabul lerden,işte bu şehirde bütün kapalı işyerlerindeki sigortasız çalışıp, işsiz kalan 10 binlerce kişi de aynı durumda,illa kirada oturdukları evleri mi yansın ki farkına varılalar.Bazı reklam amaçlı kurulmuş sözde dernekler nerede?İki kutu

ver,fotograf,yazı,TV.ekranina poz ver.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mayıs 14:22
02

Gülser Tunç - Allah rızası için bunlara yardım edilsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mayıs 14:22
01

Derya özel - Elazığlı yardımseverler buna sessiz kalmazlar .Allah'tan dilerim biran önce el uzatılır. Evi olsa bile imtihanı çok zor Allah yardımcıları olsun buramazan günü tez zamanda.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mayıs 14:22